Afbeelding
woensdag 27 juli 2016, 19:00

Nicole Bruynseels op uitnodiging Floortje Dessing naar Hilversum

STEENBERGEN – Even schrikken was het wel voor de Steenbergse Nicole Bruynseels (41) toen zij in haar mailbox een persoonlijke uitnodiging van presentatrice Floortje Dessing aantrof om naar Hilversum te komen. Op 19 augustus aanstaande worden daar opnames gemaakt voor een online uitzending met de Amerikaanse Maggie Doyne. Zij speelde in januari van dit jaar de hoofdrol in de aflevering van ‘Floortje naar het eind van de wereld’ in Kopila Valley; een weeshuis, school en women’s centre die Doyne in Nepal opzette. Een verhaal dat velen raakte en een enkeling aanzette tot een eigen campagne voor dit goede doel. Nicole was een van hen. Sinds een half jaar haakt zij harten en bloemen die zij voor het 4,95 verkoopt aan eenieder die het wil. En dat zijn er heel wat gezien het feit dat de teller inmiddels al dik over de 400 staat. Wie wil weten waar zij haar drijfveer vandaan haalt, doet er goed aan vanavond om 21.25 uur naar NPO 1 te kijken waar de aflevering over Kopila Valley wordt herhaald. Wie Nicole wil helpen de 500 te halen, kan bestellen via Facebook, mailen naar arco.akkermans@ziggo.nl of even bellen met (0167) 566265.

Wie de aflevering al heeft gezien, zal hem zich ongetwijfeld nog kunnen herinneren. Niet alleen vanwege de belangeloze en tomeloze inzet waarmee de Amerikaanse Doyne zich inspant om kinderen een betere toekomst te geven. Maar vooral ook vanwege het bijzonder tragische lot dat de kleine Ravi (1,5) trof. Hij werd als baby gered door Maggie die hem in haar hart sloot alsof hij haar eigen kind was. Binnen de gemeenschap van Kopila Valley gold hij als  het zonnetje in huis. Helaas kwam er vlak na de opnames door Floortje Dessing een einde aan zijn veel te jonge leven als gevolg van een noodlottig ongeval.

Liefde

“De uitzending zelf kwam al behoorlijk bij mij binnen,”vertelt Bruynseels. “Maar toen aan het eind verscheen dat Ravi om het leven was gekomen, was er geen houden meer aan. Ik had net gezien hoe zij vol warmte over dat manneke praatte; je zag de liefde tussen hen beiden. Het duurde lang voordat ik erover kon praten zonder in tranen uitbarstte. Ik wist dat ik iets wilde doen maar ook dat ik eerst die sterke emoties onder controle moest krijgen. Je kunt toch moeilijk ieder keer gaan brullen als je het erover hebt.”

Bang

Nicole Bruynseels besloot uiteindelijk om haar emoties om te zetten in haakwerk. Ze ontworp en haakte bloemen en harten en bood deze voor nog geen vijf euro aan op Facebook (via: Nicole Bruynseels). “Tot het laatste moment heb ik getwijfeld of ik het moest doen. En toen het eenmaal zover was, was ik bang voor de reacties. Maar tot mijn stomme verbazing kwamen er al direct 60 bestellingen binnen. Het dubbele van wat ik überhaupt hoopte te verkopen.”

Geweldig

Ook Floortje Dessing en haar team hebben het verhaal van Maggie niet los kunnen laten. Zij zijn haar blijven volgen, hebben gezien hoe vanuit Nederland veel steun kwam en hebben de Amerikaanse uitgenodigd om hier naartoe te komen. Op 19 augustus vertelt zij in een online uitzending hoe het met haar en Kopila Valley gaat. Een aantal van haar donateurs is uitgenodigd om de uitzending gratis bij te wonen. Onder hen Nicole Bruynseels die de uitnodiging hiervoor vorige week al kreeg en hem met veel plezier aanvaardde. “Ik vind het geweldig om Maggie te ontmoeten. Ik hoop ooit nog eens zelf naar Nepal te gaan, naar Kopila Valley. Maar eerst maar eens naar Hilversum!”

Voor meer informatie over Maggie Doyne en haar Kopila Valley: www.blinknow.org

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant