Afbeelding
maandag 22 augustus 2016, 22:15

Kleine Tour voortvarend uit de startblokken

STEENBERGEN – Als jongste leden van de winnende teams van de koppelwedstrijd, mochten Brian van der Linden en Roos Janssen vanavond de eerste gele truien van de 47ste Kleine Tour aantrekken.

Bij de jongens zegevierde Autoschade Van Gils, bij de meisjes eiste Formido Steenbergen de overwinning voor zich op. De op één na jongste leden van deze ploegen – Teun van der Sterren en Romée Gladdines – kregen de witte truien uitgereikt. De oudste rennertjes van de formaties, Sam Langenberg en Eva Heshof, zijn morgen in de stoet herkenbaar aan hun blauwe truien.

De eerste zwarte trui van deze ronde ging naar Noa Jonkers, omdat zij tijdens de koppelkoers ten val kwam.

De puzzeltocht van vanmiddag werd bij de jongens gewonnen door Rabobank Zuidwest-Brabant en bij de meisjes door Leys BV.

Opening

Na de rondrit door Steenbergen en de presentatie van de achttien teams op de Markt, hield voorzitter Wim Roovers vanavond voor de start van de koppelwedstrijd eerst nog  een korte openingstoespraak, waarbij hij bloemen uitreikte aan Miss Anouk en de aandacht van het publiek met name vestigde op het jubileum van Auto Kar, de hoofdsponsor van het evenement die voor de 40ste keer met een meisjesploeg in de karavaan van de partij is.

Trotse burgervader

Vervolgens gaf hij het woord aan burgemeester Ruud van den Belt. Getooid met een rode zonnebril, zoals die werden uitgedeeld door Auto Kar, ter gelegenheid van het jubileum van deze formatie, gaf hij te kennen erg onder de indruk te zijn van de Kleine Tour. ,,Het is voor mij de eerste keer en ik vind het dan ook een bijzonder moment om er getuige van te mogen zijn. Ik heb al vaker gezegd dat we in Steenbergen wel wat trotser mogen zijn, maar hier ben ik nu al trots op,’’ zo sprak de burgervader.

Applaus voor rennertjes, sponsors en organisatie

Vervolgens vroeg hij van de talrijke toeschouwers om een applaus voor de rennertjes, ‘want zij moeten het deze week gaan doen’. Ook vond hij dat de sponsors wel een applaus verdienden en tot slot kreeg hij de handen van het publiek op elkaar voor de organisatie. Vervolgens snelde hij zich naar de kop van de Markt, om samen met Miss Anouk het startsein te geven voor de koppelkoers. 

Foto’s Mark Koenraadt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant