woensdag 26 oktober 2016, 08:30

Concert op orgel en dwarsfluit in Dinteloord

DINTELOORD – In de Hervormde Kerk van Dinteloord wordt op zaterdagavond 29 oktober een concert verzorgd door Jolanda van den Dool op dwarsfluit en Hans Prince op orgel. Het repertoire bestaat uit werken van de componisten Faure, Debussy, Bach, Bruhns, Honneger en Mozart en is zowel geschikt voor ervaren als minder geoefende liefhebbers van klassieke muziek.

Om de muziek meer te laten leven en de bedoelingen van de componist beter te kunnen begrijpen, wordt er tekst en uitleg bij de te spelen stukken gegeven. 

Jolanda van den Dool is als dwarsfluitdocente verbonden aan de Maaslandse Harmonie en speelt o.a. in het blaaskwintet Quintessenza als in verschillende harmonie- en symfonieorkesten. Hans Prince is 35 jaar lang de vaste organist van de Hervormde Gemeente in Dinteloord geweest, maar ook nu nog steeds dagelijks achter het orgel in de kerk te vinden.

Het concert begint om 19.45 uur, belangstellenden zijn vanaf 19.15 uur welkom en de toegang is gratis. Na afloop krijgen de bezoekers nog een drankje aangeboden.

Uit de Steenbergse Courant