Afbeelding
zondag 13 november 2016, 10:50

Lokale voordeelpas als bedankje voor mantelzorgers

STEENBERGEN – Alle mantelzorgers in de gemeente Steenbergen die als zodanig geregistreerd staan krijgen een voordeelpas waarop jaarlijks een bedrag van 50 euro wordt gestort, dat zij kunnen besteden bij een dertigtal lokale ondernemers.

Wethouder Cor van Geel maakte dit gisteren bekend tijdens de drukbezochte Mantelzorgdag op landgoed Arcadia. De voordeelpas geldt voortaan als het mantelzorgcompliment, oftewel de blijk van waardering die mantelzorgers krijgen omdat zij zich belangeloos inzetten voor een familielid, vriend of buur.

Het nieuwe systeem is overigens nog niet helemaal rond, maar dat zal eind van het jaar wel het geval zijn. Degenen die straks over kunnen beschikken, mogen volgens Van Geel ook uitkijken naar speciale aanbiedingen bij de deelnemende winkeliers. Hij sluit bovendien niet uit dat de voordeelpas in de toekomst voor meerdere doelgroepen in de samenleving gebruikt gaat worden. ,,Daar denken we over na, maar er staat nog niets vast.’’

De wethouder zag met eigen ogen hoe de opzet van de Mantelzorgdag van gisteren alleszins in de smaak viel bij de aanwezigen, die zich heerlijk in de watten konden laten leggen en mee konden doen aan verschillende, creatieve workshops. Ook de inwendige mens kwam niets tekort.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant