dinsdag 15 november 2016, 12:00

Trafo kijkt uit naar grote regionale thuiswedstrijd

STEENBERGEN – Turnvereniging Trafo is op zaterdag 19 november gastheer van een grote regionale wedstrijd, waarbij de leden ook voor eigen publiek uiteraard weer hoge ogen hopen te gooien. Trafo geldt al jaren als een toonaangevende club in Zuidwest-Nederland op het gebied van springturnen en met name op het onderdeel airtumbling behoort de vereniging zelfs tot de landelijke top.

De successen komen vanzelfsprekend niet uit de lucht vallen, maar zijn het gevolg van de inzet van zowel de talentvolle springers die Trafo in huis heeft als de inzet en de kunde van hun trainers/begeleiders. Samen hebben zij constant de drang om hun prestaties te blijven verbeteren. En dat lukt ook dit seizoen weer. Dat begon met een regionale, individuele springwedstrijd in Bergen op Zoom, waarbij de afvaardiging van Trafo maar liefst 13 keer goud, 10 keer zilver en 2 keer brons in de wacht wist te slepen. De groep 6- tot 8-jarigen (E-niveau), waarvan de meeste leden voor het eerst in wedstrijdverband in actie kwamen, bracht een zilveren en bronzen plak mee uit Dinteloord.

De junioren en senioren togen naar Goes, voor de plaatsingswedstrijd van het NK groepsspringen. Ondanks dat de ploegen door blessures verzwakt waren, werd er bijna maximaal gescoord. De junioren mix B plaatsten zich op twee van hun drie toestellen, de senioren mix B op beide toestellen waaraan zij deelnamen en de senioren dames B op alle drie hun toestellen. Zij mogen zodoende op 10 december allemaal in Rotterdam meedoen aan het Nederlands kampioenschap.

Voordat het zover is, staat er dus eerst een thuiswedstrijd op het programma, die mede mogelijk wordt gemaakt door supermarkt Lidl en transportbedrijf Van Leeuwen & Zn. Van 9.00 tot 12.00 is de sporthal van ’t Cromwiel het domein van de C jeugd, van 13.00 tot 16.15 uur is het de beurt aan de B junioren en de A en B senioren. Publiek is van harte welkom om de 310 springers van 44 ploegen van 14 verschillende verenigingen aan het werk te zien.

Uit de Steenbergse Courant