Afbeelding
vrijdag 16 december 2016, 17:30

Speciale aandacht voor honderdjarige biljarter tijdens feestmiddag

STEENBERGEN – Voor Piet van Treijen uit Steenbergen lijkt er geen einde te komen aan de verrassingen ter ere van zijn honderdste verjaardag. Afgelopen dinsdag kreeg hij burgemeester Ruud van den Belt op verlate verjaardagsvisite en vanmiddag werd hij in het zonnetje gezet tijdens de feestmiddag van ‘Bejaarde Biljart Steenbergen’. Ter gelegenheid van zijn  eeuwfeest kreeg hij uit handen van voorzitter Rinus Ernest een fikse fles jenever die volgens de jarige een aanzienlijk korter leven is beschoren dan hem.

Het erelidmaatschap viel Van Treijen tien jaar geleden al ten deel. “Iedereen die 90 jaar wordt, wordt erelid. Maar Piet is eerlijk gezegd wel de enige,” aldus de voorzitter.

Nadat hij een half jaar geleden met de fiets ten val kwam, heeft Van Treijen zijn tweewieler rigoureus aan de kant gezet. Dat betekende ook het eind van zijn actieve carrière bij ‘De Bejaarde Biljarter’ waarvoor hij wekelijks naar ’t Cromwiel fietste. “In het begin miste ik het wel, maar inmiddels ben ik eraan gewend.” Dat geldt niet voor zijn mede-biljarters (Kees van Tilburg, Adriaan van Geel en Koos de Bruijn) die zijn kunsten op het groene laken nog steeds missen. Dat begrijpt de honderdjarige wel want op de vraag of het viertal enigszins goed was in het spel, antwoordt de honderdjarige gevat: “Ikke wel; zullie niet.” Een stelling die door zijn  voormalige teamgenoten wordt beaamd. Nadat de felicitaties ten einde waren, werd de feestmiddag vervolgd met een gezellig samenzijn en een goedgevulde koffietafel.

Overigens is Piet het biljarten nog lang niet beu. Hij brengt de nodige uurtjes boven de biljarttafel van verzorgingscentrum ‘Onze Stede’ waar hij woont. Daar is hij regerend kampioen bij ‘BV De Stede-Toppers’.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant