vrijdag 27 januari 2017, 15:00

Voortaan in De Meermin naar het Stadsstrandje

STEENBERGEN –De leerlingen van ’t R@velijn willen er voor gaan zorgen bezoekers van zwembad De Meermin voortaan kunnen kiezen tussen luieren op het gazon of zonnen op het zandstrand. Zij hebben namelijk dit zwembad als voorkeurslocatie aangewezen voor het stadsstrandje dat in de gemeente Steenbergen moet komen. Een deel van de scholieren gaat nu met gemeente en De Meermin aan de slag om ervoor te zorgen dat deze faciliteit in mei kan worden geopend.

Het idee voor een zandstrand was het winnende voorstel in het jongerendebat dat in maart vorig jaar in de raadszaal werd gehouden. De leerlingen van de toenmalige eindexamenklas van Mavo ’t R@avelijn – destijds verenigd in de ‘Evenementenpartij’ – kregen toen de meeste stemmen vanuit de ‘publieksjury’. Voor het project zou de gemeente Steenbergen 2.500 euro beschikbaar stellen. Het was aanvankelijk de bedoeling om het stadsstrand in de zomer van 2016 te realiseren, maar dat werd dus niet gehaald.

Examenproject

Met het idee om de slogan ‘Steenbergen aan Zee’ wat duidelijker vorm te geven, kwamen de leerlingen met het idee van een strandje. Er wordt nu hiervoor een ontwerp gemaakt. Dat gebeurt als project op ’t R@velijn, als onderdeel van een nieuw examenprogramma. De bedoeling hiervan is dat de leerlingen specifieke organisatievaardigheden aanleren. Die kunnen ze nu opdoen in een compleet traject van idee tot uiteindelijke opening. Het plan is om alles rond mei klaar te hebben. Dan kan het stadsstrandje feestelijk worden geopend.

Uit de Steenbergse Courant