woensdag 1 februari 2017, 09:00

Annemijn, Daphne en Desi mochten één dag burgemeester zijn

STEENBERGEN – Niet één maar vier burgemeesters schoven gistermiddag aan bij het persgesprek van het college. Op deze bijzondere dag werd burgemeester Ruud van den Belt geassisteerd door maar liefst drie lieftallige burgemeesteressen: Annemijn Koolen uit Kruisland (11), Daphne de Klerk (10) uit Nieuw-Vossemeer en Desi van der Ree (11) uit Dinteloord. Zij zijn de winnaressen van de prijsvraag ‘Als ik één dag burgemeester was, dan zou ik…’ en mochten als beloning om beurten de burgemeestersketting omhangen.

Het was een leerzaam dagje zonder school voor de drie jongedames. Na een warm welkom in het gemeentehuis met thee en een gebakje gingen zij aan de slag als burgermoeders van de gemeente Steenbergen. Tijdens de collegevergadering presenteerden de dames hun winnende plannen aan burgemeester en wethouders die hen met raad en daad terzijde stonden. Na een rondleiding door het gemeentehuis en een smakelijke lunch wachtte de verzamelde pers voor het maandelijkse persgesprek. Ook de journalisten waren uitermate geïnteresseerd in de innovatieve ideeën van het tijdelijke burgemeesterstrio.

Zij luisterden aandachtig hoe Annemijn vertelde over het Open Podium waar kinderen kunnen chillen. Daphne wil dat de ouderbijdrage voor schoolactiviteiten verlaagd wordt en Desi droomt van een natuurspeeltuin in het Dinteloordse park.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant