Afbeelding
zaterdag 4 februari 2017, 17:00

Overweldigende belangstelling op verrassingsfeestje kappersechtpaar Buijsen

KRUISLAND – Met een glimlach van oor tot oor ontvingen Cees en Jeanne Buijsen vanmiddag enkele honderden klanten, vrienden en bekenden op hun ‘verrassingsfeest’ in de zaal van De Commerce. Het feest was in het geheim georganiseerd door beide dochters Pamela en Evelyn ter gelegenheid van het pensioengaan van hun ouders. ‘Pensioen met een knipoog’ zoals zij dit noemen, want dat pa en ma de knipschaar en kam helemaal laten liggen lijkt vooralsnog uitgesloten.

Jeanne startte ruim 45 jaar geleden met een dameskapsalon in de Molenstraat, recht naast de herensalon van haar vader, de Kruislandse barbier die op het kerkdorp en in de omgeving bekend stond als “De Jas”. Cees was aanvankelijk servicemonteur, maar hij liet zich, nadat hij Jeanne had leren kennen, omscholen tot kapper. En dat beviel goed, want inmiddels knipt Cees al zo’n veertig jaar. Hij nam namelijk de kapsalon van “De Jas” over.

Kampioenen

“Wij komen uit een echt ondernemersgeslacht” zo laten beide dochters weten. “Onze oma (Baselier-Heshof –red.) had een levensmiddelenwinkel en opa was dus barbier”. Ook Evelyn werd onderneemster, zij volgde haar vader en moeder op in de kapsalon. “Onze ouders kunnen heel goed knippen. Beiden zijn Nederlands kampioen geweest. En onze moeder gooide in diverse wedstrijden hoge ogen. Ze werd Europees kampioen en begin jaren 90 zelfs bijna wereldkampioen op een kapperswedstrijd in Japan”.

Veel klanten, ook van verder weg

Het tweetal is duidelijk heel trots op de prestaties van beide ouders. Maar ze zijn er ook fel op dat ze zoveel klanten van dienst zijn geweest. “We hebben meer dan 600 klanten. Veel komen van Kruisland, maar ook van verder weg: Roosendaal, Steenbergen, Dordrecht, Zeeland. Onze verste klant woont zelfs in Dubai en er is een trouwe klant uit Knokke die elke zes weken present is”.

Houten schaar en kam

Vanmiddag kon er beslist niet worden geknipt, maar de hartelijke wensen die Cees en Jeanne Buijsen ontvingen en de vele handen die moesten worden geschud, deden hen het kappersvak even vergeten. Of toch niet, want in hun ooghoeken zag het tweetal de grote schaar met dito kam, waarop de vele bezoekers bij binnenkomst hun handtekening mochten zetten. Die zullen zeker een bijzonder plaatsje gaan krijgen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant