Afbeelding
vrijdag 24 februari 2017, 15:17

Leerlingen van Pius X vol enthousiasme in optocht over de Welberg

WELBERG - Het was de eerste keer dat basisschool Pius X een carnavalsoptocht met versierde karren organiseerde. De weergoden waren de leerlingen gunstig gezind, want ze konden vol enthousiasme in de zon aan hun tocht over de Welberg beginnen. De muzikanten van SKS en natuurlijk de eigen Welbergse Dweilberg zorgden voor de nodige leut.

Raldal’s Got Talent

Al eerder op de ochtend was er in de aula een talentenjacht gehouden, onder de naam “Raldal’s Got Talent.” Leerlingen mochten daar alleen of in groepjes op het podium hun kunsten vertonen. Roy van Opdorp (8) uit groep 4 mocht de beker mee naar huis nemen voor zijn vertolking van het lied “Mag ik dan bij jou?”

Opwarmertje voor zondag

De optocht die een klein rondje Welberg deed, kan als opwarmertje worden gezien voor de carnavalsoptocht van Raldal van a.s. zondag. Er werd al druk gezwaaid langs de kant door ouders en buurtbewoners. Terug op het schoolplein werd er nog even flink ‘gedweild’ door alle ‘Bietboerkes en Meerminnekes.’ Het complete gevolg werd daarbij nog in het zonnetje gezet, met in het bijzonder Mandy van Elzakker. Zij zit in groep 6 en mag dit jaar het leutvrouwke zijn. Iets waar de Pius X heel trots op is.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant