vrijdag 3 maart 2017, 00:00

Zorghuys Steenbergen blij met Gouden Certificaat

STEENBERGEN – Barbara van Geel van Zorghuys Steenbergen meldt met gepaste trots dat de kleinschalige woonvoorziening voor Senioren het Prezo Gouden Certificaat heeft ontvangen. Daarmee wordt aangetoond dat Zorghuys geheel volgens de wet en normen van de inspectie van de gezondheidszorg werkt. Zorghuys – dat gevestigd is aan de Van Glymesstraat – werd aan een stevig onderzoek onderworpen en kwam zelfs met een hoog cijfer uit de keuring: een 8,5.

“Wij hebben een goed kwaliteitssysteem opgebouwd met tal van beleidstukken met betrekking tot procedures. Daarnaast voldoen onze medewerkers aan de gestelde normen en dat geldt ook voor de voorzieningen en hulpmiddelen. De wijze waarop wij in de praktijk onze zorg leveren is tevens uitvoerig gecontroleerd. De cliënt ervaringen zijn heel positief. We kwamen met een 8,5 uit het onderzoek”, aldus Van Geel.

Het certificaat bewijst dat de bewoners het goed hebben. Het is eveneens belangrijk voor verzekeraars en de gemeente. Zij stellen het certificaat als voorwaarde om de zorg te mogen leveren.

Zorghuys heeft het certificaat nu voor drie jaar gekregen. Dat betekent niet dat de instelling achter over kan gaan leunen. Want ieder jaar wordt er opnieuw gecontroleerd. Over drie jaar echter moet een nieuw certificaat geheel opnieuw worden behaald.   

Foto: In de huiskamer van Zorghuys staat sinds begin dit jaar ook een ‘Tovertafel’. Die zorgt voor ontspanning en vermaak bij de bewoners.

Foto: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant