maandag 17 april 2017, 12:00

CDA-fractie Steenbergen op de bres voor de Kindertelefoon

STEENBERGEN – De CDA-fractie springt op de bres voor het behoud van de Kindertelefoon. Dit is een landelijke voorziening waar kinderen naar kunnen bellen als ze in de problemen zitten of worstelen met vragen. Door een verandering in de aanpak van de financiering vanuit de vereniging Nederlandse Gemeenten komt de Kindertelefoon in de problemen. Het CDA wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe deze verder gaat met deze voorziening.

De CDA-fractie komt in actie na alarmerende berichten van de Kindertelefoon. Die luidde een goede week geleden de noodklok over het voortbestaan. Door een besluit van de vereniging van Nederlandse Gemeenten over een andere aanpak bij de financiering van onder meer de Kindertelefoon moet deze organisatie namelijk met alle 388 gemeenten apart onderhandelen over deelname en betaling. De organisatie vreest nu in de fincanciële problemen te komen. Dat geldt ook voor het ‘Advies en klachtenbureau Jeugdzorg’ (AKJ) en de Stichting Sensoor, die bedoeld is voor volwassenen in de problemen.

Voor 1 juni duidelijkheid nodig

Het CDA stelt deze organisaties belangrijk te vinden en stelt het college hier nu vragen over. De fractie wil weten over b en w de diensten van deze organisaties wil blijven afnemen en wanneer hiervoor dan voorstellen richting gemeenteraad gaan komen. Een en ander zou dan voor 1 juni a.s. moeten worden geregeld.

Uit de Steenbergse Courant