Afbeelding
zaterdag 6 mei 2017, 15:00

Zwemseizoen De Meermin op ludieke wijze geopend

STEENBERGEN - De Poorten van Zwembad De Meermin zijn sinds vanmorgen weer geopend voor het nieuwe zwemseizoen. Voor deze heugelijke gebeurtenis werd het bad door de modelbootjes van Modelbouwvereniging Steenbergse Vliet symbolisch open gevaren. 

Ondanks de nog koude nachten en ochtenden is het badmeester Leo Holierhoek, in nauwe samenwerking met de zwembadverwarming, gelukt om de zwembadtemperatuur op een zeer aangename 20 graden te krijgen. Heerlijk in het zonnetje, kondigde hij vanmorgen met een deel van zijn team de opening van het buitenbad aan.

Knipoog naar ‘Steenbergen aan zee’

In zijn openingstoespraak, refereerde de badmeester met een knipoog naar ‘Steenbergen aan zee’: “Naast een aquaduct hebben we nu ook een heus strand. Om je ècht helemaal aan zee te wanen, mogen strandgeluiden daarbij natuurlijk niet ontbreken”. Nadat de aanwezigen op een prachtig hoorspel van strandgeluiden werden getrakteerd, werd het bad door de modelbootjes van Modelbouwvereniging Steenbergse Vliet open gevaren. Hierna waagden een zestal jeugdige helden een sprong in het diepe.

Open t/m 11 september

Het zwembad is t/m 11 september geopend. Op dinsdag t/m vrijdag van 13:00 tot 19:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur. Bij mooi weer kan het zelfs gebeuren dat het zwembad op de reguliere sluitingsdag -op maandag- geopend is van 13:00 tot 18:00 uur.

Eerste afstandsproef van het seizoen

Tijdens dit openingsweekend zal morgen -op zondag 7 mei- om 10:00 uur de eerste afstandsproef van het seizoen plaatsvinden. Het is de bedoeling om tijdens deze proef, in een half uur of een uur, zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. Voor de ouders een leuke activiteit om gezamelijk met de kinderen te doen en om de conditie te testen. Voor de kinderen die les hebben in bad 2 en 3 maar nog geen diploma hebben, zijn er kurkjes en plankjes te leen. Na afloop ontvang je een mooie medaille met daarop de meters die gezwommen zijn.

Inschrijven kan bij de kassa van het zwembad. De kosten bedragen € 3,00.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant