vrijdag 12 mei 2017, 13:52

Kennismaken met het wijkteam

NIEUW-VOSSEMEER – KRUISLAND – DINTELOORD - Zaterdag 13 mei kunnen inwoners van Nieuw Vossemeer, Kruisland en Dinteloord kennismaken met het wijkteam dat in hun wijk werkt. Ze kunnen dan bij het wijkteam terecht voor al hun vragen, opmerkingen, ideeën en tips over de openbare ruimte. De plekken waar de wijkteams staan zijn: Nieuw Vossemeer bij de Vossenburcht, in Kruisland op de markt en in Dinteloord bij de sporthal Buitenstee. Voor de inwoners van Steenbergen, Welberg en de Heen is er op zaterdag 17 juni een kennismakingsmoment.

Wethouder Cors Zijlmans is zaterdag ook aanwezig tijdens de kennismaking: “Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Maar inwoners weten natuurlijk het beste wat er speelt in hun buurt. Met de wijkteams hopen we dat inwoners en de gemeente elkaar sneller en beter kunnen vinden. Als het niet goed gaat, maar zeker ook voor goede ideeën en tips om een wijk nog leuker te maken. Ik nodig dan ook iedereen uit om even langs te komen zaterdag. De koffie staat klaar”. Wethouder Zijlmans is 10.00 uur bij Nieuw-Vossemeer (Vosseburgt), om 10.50 uur Dinteloord, Buitelstee om 11.40 uur in Kruisland op de Markt.

Dezelfde gezichten

Vanaf 1 oktober werkt in een wijk hetzelfde teams aan de openbare ruimte. De wijkteams schoffelen, voeren snoeiwerkzaamheden uit en repareren kleine schades aan straatmeubilair. Tijdens de kennismaking geven de teams uitleg over hun manier van werken en wat inwoners kunnen verwachten. De wijkteams bestaan uit medewerkers vanuit de gemeente en het werkvoorzieningschap, aangevuld met werkervaringsplaatsen. 

Uit de Steenbergse Courant