Afbeelding
zaterdag 13 mei 2017, 12:00

Uitstekende start Diomedoncompetitie C/D-junioren

Zaterdag 6 mei werd het competitie seizoen atletiek geopend. De Diomedon junioren mochten dit jaar aantreden in Terneuzen voor de eerste van 3 wedstrijden. Onder een stralend zonnetje en een pittig Zeeuws briesje werden uitstekende prestaties weggezet. 

Zo werd er door alle Diomedon junioren een bijna perfecte estafette gelopen wat bij de meisjes C-junioren een uitstekende 4e plek opleverde. Het jongens combi team, bestaande uit C- en D junioren kon de concurrentie goed bijhouden en gaat volgende wedstrijd zeker voor een tijdsverbetering. De meisjes D-junioren waren van te voren onnodig zenuwachtig want met 3 uitstekende wissels liepen zij naar een mooie 8ste plaats.

Individueel ging het er ook prima aan toe. Zo behaalde Jense Seesing de maximale score op het speerwerpen en werd hij 2e bij het discuswerpen. Noa v/d Wou haalde de meeste punten op het onderdeel  verspringen van de meisjes C-junioren.  Lieke v/d Linden werd knap 2e bij het kogelstoten ondanks een blessure en Emma Meulblok haalde een 2e plaats op het hoogspringen door bijna haar persoonlijke record te evenaren. Trainers en meegereisde supporters waren uitermate tevreden over de prestaties van alle junioren en er wordt al weer uitgekeken naar de volgende wedstrijden: op 27 mei in Zierikzee en op 10 juni in Goes.

Uit de Steenbergse Courant