Afbeelding
zaterdag 13 mei 2017, 12:58

Levendige start van Koos Moerenhout Classic

STEENBERGEN – Vanochtend heeft burgemeester Ruud van den Belt het officiële startsein gegeven voor de inmiddels zevende editie van de Koos Moerenhout Classic. Hier gingen naar verwachting een kleine 2000 wielerliefhebbers van start voor de toertocht over 130 kilometer. Op dit moment is het definitieve aantal nog niet bekend, maar naar verluidt hebben zich boven de 1250 voorinschrijvers vanochtend nog rond de 700 renners extra aangemeld. “Dit is mijn eerste KMC en ik zal er vandaag vanuit de volgwagen zeker van genieten. Maar bovenal hoop ik dat jullie dat allemaal ook dit jaar weer doen”, sprak Van den Belt. Vervolgens telde hij af en ging de KMC van start.

Vooraf aan de start was het al een drukte van belang op de Steenbergse Markt. Hier verzamelden zich de startende wielrenners. Voor Koos Moerenhout was het eveneens even druk: handenschuddend, her en der een praatje makend en poserend met enthousiaste wielergroepjes voor de foto verplaatste het boegbeeld van dit evenement zich door de menigte. Dat deed ook Anouska Koster, de Nederlands kampioene van 2016. Net voor de start maakte Moerenhout nog even een selfie met haar en vervolgens ging het tweetal met honderden andere wielerliefhebbers van start voor de 130 km.

Bij deze starters waren ook de handbikers van het Rijndam Raceteam die zich als voorbereiding op een buitenlandse wedstrijd warm gingen draaien tijdens hun tocht van 85 kilometer.

Eerder deze ochtend waren de renners voor de 200 kilometer al op de pedalen gegaan.

Ook vanmiddag gezellig druk op de Markt

Deze middag blijft het gezellig op de Markt. Zanger Christ Antonnissen zal de bezoekers vermaken; dat doen ook dweilband De Primurkus en DJ Roy. Er zijn diverse standjes, er is een feesttent en natuurlijk zijn de terrassen geopend. Aan het eind van de middag wordt bekend wie de Giant Contend SL2 racefiets heeft gewonnen en welke deelnemer naar huis gaat met het vakantie arrangement in Guardamar. Tevens zal er een gelukkige huiswaarts keren met een Kwaremont wieleroutfit.

Tot op heden slechts kleine ongevallen

Jack van Leent laat desgevraagd namens de organiserende Fatuur weten dat de tocht naar wens verloopt. “Er zijn wat kleine valpartijtjes geweest, maar gelukkig tot op heden nog geen grote ongelukken. We hopen natuurlijk dat dit zo blijft gaan”, aldus Van Leent. Hij rijdt druk heen en weer om het verloop van de tocht goed in de gaten te houden en lost gaandeweg wat probleempjes op die zijn gemeld.

In de editie van vrijdag komt Steenbergse Courant nog terug op deze bijzondere KMC. Verslaggever Timo van de Kasteele rijdt zelf mee en zal verslag doen van zijn belevenissen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant