maandag 22 mei 2017, 11:00

Burgemeester: ‘Publiek moet meer bereid zijn om politie te helpen’

STEENBERGEN - Tijdens een onlangs gehouden oordeelvormende vergadering vroeg Jeroen Weerdenburg, fractievoorzitter van het CDA, naar de voortgang van het onderzoek naar de inzet van camerabeveiliging. De mishandeling van de portier op zaterdag 29 april jongstleden bracht hem hiertoe. 

“Laten we voorop stellen dat dit een verschrikkelijk incident is,” begon Van den Belt zijn antwoord. “We investeren allemaal in onze mooie stad en door dit soort zaken wordt er een negatief beeld geschetst. Maar laten we niet roomser zijn dan de Paus. Dit gebeurt ook in andere steden.”

Bereidwilligheid getuigen nodig 

Direct na het voorval heeft de burgemeester contact gezocht met de politie. Naar aanleiding daarvan deed hij een oproep aan het publiek. “Op het moment dat de politie getuigen gaat ondervragen, is iedereen stil. Dan is niemand bereid om mee te werken met de politie om de persoon in kwestie aan te houden. Die bereidheid is wel nodig want camerabeveiliging alleen lost dit niet op. Zonder medewerking van het publiek is het niet het instrument dat leidt tot de resultaten die we graag willen.”

Uit de Steenbergse Courant