Afbeelding
zaterdag 17 juni 2017, 22:00

Bestuur Suikermars zoekt naarstig naar uitbreiding

DINTELOORD – Zaterdagochtend ging vanaf sporthal Buitelstee de 55e Suikerstad Mars van start. Anneke Wabeke – de directeur van de Groen van Prinstererschool – loste het startschot. En onder het toeziend oog van mevrouw Bets Wessels, de weduwe van oprichter Bram Wessels – vertrokken wandelaars voor de vijf en tien kilometer. Die van de 25, 40 en de jubileum afstand: 55 kilometer waren reeds van start gegaan. Hoeveel wanderlaars was nog niet bekend, de exacte aantallen volgen nog, maar duidelijk is al wel dat het aantal van vorig jaar – 350 – zal worden overtroffen.

Allereerst complimenten aan de zes bestuursleden van Suikerstad Sportief. Maar ook waardering voor de deelnemers en speciaal de begeleiders en rolstoelers van de Nieuwe Haven. Vijftien rolstoelers en evenzoveel begeleiders die onder aanvoering van coach dagbesteding en ontspanning Anita van de Broek en Jo de Bruijn aan de vijfkilometer wandeling deelnamen. ”Dit jaar was het overigens wel een probleem om aan voldoende begeleiders te komen. Uiteindelijk kregen we hulp van nieuwe vrijwilligers. Leden van Voverdi, vrijwilligers en personeel van de Nieuwe Haven en enkele Dintelstampers duwen nu de rolstoelers”, vertelt Anita van de Broek. Ze is blij dat deelname na de dik tien voorgaande jaren ook dit jaar toch nog mogelijk werd.

41 jaar al deelnemer

Onder de deelnemers is Jos Buscop. ”Ik doe nu voor de 41e keer mee. Van alle keren heb ik een medaille. En die heb ik allemaal hier in mijn wandeltas”. Ook een groepje van vier vriendinnen gaat met goede moed aan de start. ”Dit jaar voor de tien kilometer. De kinderen lopen nu niet mee, dus dan kan dit”, zeggen Chantal Jansen, Esmeralda Bos, Yvonne van Schooten en Natascha Harreman met een grote glimlach. Ze hebben er zin in.

Helpende handen

Voorzitter Albert Vlamings van de Suikerstad Mars vertelt dat er tijdens de avondwandeldriedaagse en de mars zelf maar liefst 50 vrijwilligers actief zijn. ”We zijn natuurlijk heel blij met al die helpende handen. Ze zijn ook hard nodig. Want een dergelijk evenement heeft meer om het lijf dan je wellicht zou denken. Ieder jaar opnieuw proberen we de wandelingen echt aantrekkelijk te houden. We kiezen elk jaar voor een andere windrichting. Dit jaar gaat het via Nieuw-Vossemeer waar het 450 jarig bestaan wordt gevierd. De grotere afstanden zijn een ideale training voor de Nijmeegse vierdaagse. Alle wandelingen zijn overigens van pijlbordjes voorzien. Onderweg krijgen de wandelaars gratis water en appels. Dit jaar zelfs bitterballen want op de boerderij van Mario Bom aan de Zuidzeedijk worden die gebakken. Ook doen we onderweg bepaald horecagelegenheden aan. Zo komen dit jaar alle wandelingen bij Hoeve Kakelbont langs”.

Nog vier teamleden nodig

De voorzitter wil overigens graag een oproep doen. ”Wij hebben nu een team van zes personen. Daar zouden we voor de komende Suikerstad Mars graag nog vier mensen bij hebben. Naast de wandeldagen vergt dit overigens niet eens zoveel tijd. We komen vanaf januari zes keer bij elkaar, dus dat is zeker te overzien. Wie ons wil helpen vraag ik om te bellen. Dat kan via 06 51 226 891. Ons team wordt nu gevormd door Margot Testers, Anneke van Bennekom, Erica Verhagen, Charles Hagenaars en Martin van Schooten”.

Het team van Suikerstad Sportief trekt er stevig aan om dit wandelevenement succesvol te laten blijven. ”Toen we in 2012 hoorden dat het toenmalig comité – dat nog slechts uit drie personen bestond – het bijltje erbij neer wilde gooien hebben we besloten dat dit niet mocht gebeuren. En daarom steken we graag energie in dit prachtige wandelevenement. We krijgen gelukkig volop steun van sponsoren – met name hoofdsponsor Autobedrijf Bogers en de Suikerunie – maar ook een flink aantal andere. Nu nog vier mensen die ons willen komen versterken. Daar zouden we heel blij nee zijn”.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant