Afbeelding
maandag 19 juni 2017, 11:00

’t Drievierde bezorgde kinderen een gave Buitenspeeldag

STEENBERGEN – De actieve wijkvereniging ’t Drievierde haakte ook dit jaar in op de jaarlijkse Buitenspeeldag die op woensdag 14 juni werd gehouden. Het doel van de stichtingen Jantje Beton en Nickelodeon – die de Buitenspeeldag landelijk promoten – is om een dag lang van Nederland één grote speelplek te maken. De ‘Komwei’ zoals de wijk met de Juliana-, Emma- en Wilhelminastraat in de Volksmond wordt genoemd was dat afgelopen woensdag zeker.

Voor deze gelegenheid had ’t Drievierde bij het speelveld in de wijk tal van spelletjes georganiseerd en konden de kinderen vanaf 13:00 uur zich naar hartenlust uitleven. Vanwege het prachtige weer kon er ook heerlijk met water worden gespeeld. En tussendoor genoten de kleintjes – maar ook hun belangstellende ouders – van een smakelijk ijsje, wat snoep en koffie en thee.

Winnaar ballonnenwedstrijd

Ook werd tijdens deze buitenspeeldag de prijs uitgereikt van de ballonnenwedstrijd die ’t Drievierde op Koningsdag organiseerde. De winnaar was de driejarige Ralf Luysterburg uit Steenbergen. Zijn ballon waaide 109 kilometer met de wind mee en belandde uiteindelijk in België.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant