Afbeelding
zaterdag 8 juli 2017, 12:36

Rommel- Brocante- en Antiekmarkt doet Steenbergs’ stadshart nog harder kloppen

STEENBERGEN – Sinds vanmorgen doet de door Kailins Treasures groots opgezette rommel-, brocante- en antiekmarkt het stadshart van Steenbergen nog harder kloppen. Tot 17:00 uur vanmiddag krijgen bezoekers de gelegenheid om heerlijk rond te struinen en iets naar hun gading te vinden.

“De eerste handelaren stonden vanmorgen om kwart voor zes al op de stoep om te vragen waar de standhouders bleven” vertelt Angelique Otto, eigenaresse van Kailins Treasures in de Grote Kerkstraat. Door de massale opkomst van maar liefst 65 standhouders leek de organisatie vanmorgen in alle vroegte nog 3 meter aan standplaats tekort te komen, maar met het nodige pas- en meetwerk was dit euvel gelukkig al snel opgelost.

Naar Belgisch concept

Op verzoek van Retail Platform Steenbergen heeft Angelique de organisatie van deze eerste markt op zich genomen. Bewust heeft zij de keuze gemaakt om het evenement, naar Belgisch concept, samen te laten vallen met de Steenbergse kermis: “In België is het heel gebruikelijk om tijdens één dag van een meerdaagse kermis een rommelmarkt te organiseren. Ik geloof erin dat beide activiteiten elkaar in zo’n geval alleen maar versterken.” Angelique zegt het heel jammer te vinden te hebben moeten constateren dat de Steenbergse Kermis aan het doodbloeden is: “De combinatie van beide evenementen maakt ons ‘samen sterk’.”

Lage instapdrempel

Een andere positieve bijkomstigheid is volgens Angelique de, in vergelijking met andere markten, lage prijs van de standplaatsen: “Standhouders zijn elders al gauw het vier- of vijfvoudige kwijt”.  Met Standhouders uit onder meer Rotterdam, Den Haag en België en ook de van heinde en verre komende bezoekers, trekt de markt ook volop mensen van buitenaf: “Ieder evenement zet Steenbergen in naam weer wat hoger op de kaart en ook onze lokale winkeliers komen hierdoor positief onder de aandacht.”

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant