Afbeelding
woensdag 2 augustus 2017, 20:00

Jonge duif Jan van Gastel wint Morlincourt

DINTELOORD – Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste vitessevlucht (afstanden tot 300 kilometer) vanuit het Franse Morlincourt gehouden. Het was Jan van Gastel die met zijn jonge duif de winst dubbel pakte bij zowel postduivenvereniging Steeds Sneller uit Dinteloord als bij de Concours Combinatie Mark en Vlietstreek.

De jonge duiven werden vroeg gelost om zo het opkomende slechte weer voor te blijven. Het concours kreeg een vlot verloop met hoge snelheden. Van Gastel’s duif legde de afstand van 243 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 1822 meter per minuut. Dat was voldoende voor de overwinning bij beide clubs.

Twee overwinningen

Er is natuurlijk altijd baas boven baas want de week ervoor won clubgenoot Paul Vriens maar liefst twee vluchten, te weten Perronne bij de jonge duiven en Chatteauroux bij de oude duiven. Onder goede weersomstandigheden vlogen de duiven boven de 100 km/per uur. De Dinteloordse duiven van Paul Vriens waren klaarblijkelijk in topconditie die dag. De jonge duif van het soort van Wim van Ham was met 1747 meter per minuut iedere concurrent te vlug af. Bij de oude duiven vanuit Chatteauroux was Vriens’ deelnemer, eveneens een Wim van Ham, met 1715 m /min eveneens de winnaar.

Foto 1: Een trotste Jan van Gastel toont zijn jonge duif die met één vlucht twee overwinningen pakte.

Foto 2: Paul Vrins pakte onlangs de winst op twee vluchten, te weten Peronne en Chatteauroux.

Uit de Steenbergse Courant