maandag 28 augustus 2017, 09:00

Samen Eten Project slaat goed aan bij de deelnemers

STEENBERGEN / NIEUW-VOSSEMEER – Het initiatief waarbij vrijwilligers warme maaltijden koken voor inwoners van de gemeente Steenbergen die het fijn vinden om met anderen gezellig samen te eten slaat goed aan. Het project wordt ‘Samen Eten’ genoemd. Op dit moment heeft zich al een flink aanal mensen voor het project aangemeld. Er zijn echter nog plaatsen beschikbaar. Het project is voor alleenstaanden, maar ook voor stellen en zelfs voor groepen.

Tonnie Joxhorst van de SWOS is enthousiast over het ‘Samen Eten’-project. En niet alleen zij overigens, ook vanuit de deelnemers komen heel positieve geluiden. “Het leuke aan dit project is dat niemand bang hoeft te zijn dat hij of zij geen aansluiting vindt bij de overige deelnemers. Je ziet dat iedereen wordt opgenomen. Alleenstaand, als paar of bijvoorbeeld als vriendinnen of vrienden die samen gaan deelnemen. Ze vinden allemaal aansluiting. De deelnemers vinden het fijn dat er voor hen wordt ‘gezorgd’. Dat ze niet zelf hoeven te komen en – nog het allerbelangrijkste – dat ze eens niet alleen hoeven te eten. Er is geen leeftijdgrens aan de deelnemers gesteld. Ook iemand in de leeftijd van bijvoorbeeld 40 jaar, die alleen is en het leuk vindt om met anderen de maaltijd te gebruiken is van harte welkom”, aldus Tonnie Joxhorst.

Nu al zes ‘Samen Eet’ groepen

Ze vertelt dat er meerdere groepen zijn. Er zijn nu per maand zes tijdstippen waarop samen wordt gegeten. Iedere 1e zaterdag van de maand komt een groep samen in de Brasserie van de Vliethaven. Dan wordt tussen 11:30 uur en 13:30 uur wat gedronken en vervolgens de maaltijd gebruikt. Dat gebeurt ook op elke 3e en 3e donderdag van de maand, dan is het tijdstip echter tussen 17:00 en 19:00 uur. Wie geen vervoer heeft kan gebruikmaken van de Plusbus.

Iedere tweede donderdag van de maand is er een samenkomst in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel. Daar wordt gegeten tussen 12:00 en 13:30 uur, met voorafgaand een activiteit en aansluitend een bingo. En elke vierde donderdag van de maand zijn eters hier welkom tussen 12:00 en 13:30 uur. Aansluitend kunnen liefhebbers deelnamen aan de kaartmiddag.

Ook in Nieuw-Vossemeer wordt er Samen Gegeten. Iedere laatste woensdag van de maand kan dat tussen 12:00 en 13:30 uur in De Vossenburcht.

Bijzondere lunch bijeenkomst

Omdat het nu vakantie is en er in de maand augustus weinig activiteiten zijn, is er een bijzonder lunch voor alle deelnemers die zich hebben opgegeven voor het project ‘Samen Eten’. Die lunch wordt genuttigd in De Wallevis, aan de Steenbergse Kade. Zo’n 80 deelnemers – inclusief de vrijwilligers van Samen Eten – hebben zich voor deze lunch opgegeven. Dus ook dat zal een geanimeerde en smakelijke bijeenkomst worden.

Uit de Steenbergse Courant