Afbeelding
woensdag 30 augustus 2017, 11:00

Jaarmarkt Steenbergen blijft met zo’n 30 tot 35.000 bezoekers een stevige trekker

STEENBERGEN – De inmiddels 46e jaarmarkt wordt telkens in het eerste volle weekend van september gehouden. Dit jaar is dat op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september. “We hebben meer dan honderd standhouders, een bomvol muzikaal programma van de horeca, het grote beachsokker toernooi, de vrijmarkt voor de kinderen, een kinderboerderij, een bijzondere kunstexpo in de Gummaruskerk, diverse speelattracties en diverse demonstraties. Kortom, reden genoeg om de jaarmarkt ook dit jaar een bezoek te brengen”, stelt voorzitter André Verhagen van het jaarmarktcomité.

“Ieder jaar trekt de Steenbergse jaarmarkt tot wel zo’n 35.000 bezoekers. Een groot aantal onder hen komt meerdere malen. Het is tenslotte een evenement dat drie dagen telt. De jaarmarkt is gezellig, zeker als het weer meewerkt. Ze biedt tal van ontmoetingsmomenten. Niet voor niets zeggen we: Beleef, Proef, Voel, Bewonder, Ontdek en vooral ook: Geniet”.

Meest opvallende activiteiten en bezienswaardigheden tijdens de komende jaarmarkt vormt zeker ook het muzikale programma dat de horeca brengt. Daarnaast is er het grote beachsoccer toernooi met deelname van wel 300 kinderen die in totaal 50 teams vormen en drie dagen lang voetbalplezier hebben. Dit jaar viert het toernooi zijn tienjarig bestaan. Ook is in de Gummaruskerk een Kunstexpositie en worden op het podium op de Markt demonstraties gegeven. Op het Kerkplein is een kinderboerderij, er zijn diverse kinderattracties en in de Blauwstraat is de Kindervrijmarkt.

Kunstexpo

Ook de kunstexpositie in de Gummaruskerk krijgt in deze editie alle aandacht. En op het kerkplein zullen tijdens de jaarmarkt vanwege de kinderboerderij, de ponyritjes en de speelattracties vooral de ouders of grootouders ervoor kunnen zorgen dat hun kroost het uitstekend naar de zin zal hebben.

De openingstijden van de jaarmarkt zijn vrijdag van 12:00 tot 20:00 uur, zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en Zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Uit de Steenbergse Courant