woensdag 20 september 2017, 11:00

Zwembad De Meermin sloot seizoen af met 50.000e bezoeker

STEENBERGEN – Het wisselvallige weer tijdens de schoolvakantieweken leek een flinke streep te gaan zetten door de wens van het Meerminteam om dit seizoen de magische grens van 50.000 bezoekers te passeren. De prima weersomstandigheden tijdens de activiteiten week – in de zesde week van de vakantie – maakte echter veel goed. Vorige week zondag kon badchef Leo Holierhoek toch een vijftigduizendste bezoeker in het zonnetje zetten. De familie Minkman uit Steenbergen zorgde ervoor dat de teller het zo gewenste aantal kon aftikken.

“De maanden mei en Juni waren top. In juni lagen we zelfs 8000 bezoekers voor op vorig jaar. Toen haalden we net niet de 50.000 en bleef de teller op 49883 steken. Daarom waren de verwachtingen dit seizoen hoog. Tot het weer roet in het eten gooide. Maar uiteindelijk is het door het grote aantal bezoekers in de activiteitenweek toch nog goed gekomen. Dit jaar mochten we 50.298 bezoekers noteren”, vertelt badmeester Holierhoek. Hij kijkt met zijn team met voldoening terug op het afgelopen seizoen.

Zondagochtend meldde de familie Minkman zich aan de kassa. Zondagmiddag ontving Vader Johnni Minkman uit handen van de badchef niet alleen het door hem behaalde zwemdiploma, maar mocht hij samen met dochter Eline wat heerlijke chocolade in ontvangstnemen, met een opblaasbal én een gezinsabonnement voor het seizoen 2018.

Uit de Steenbergse Courant