Afbeelding
zondag 8 oktober 2017, 13:00

Met dank aan Lions Steenbergen: Ouderen Dinteloord hebben genoten

DINTELOORD – Het drietal dat jaarlijks de Ouderdag in Dinteloord organiseert kan tevreden terugkijken. De dag werd bezocht door 66 senioren die zich ’s ochtends fanatiek vermaakten met tal van spelletjes en ’s middag deelnamen aan de quiz en bingo. Dat laatste konden ze doen met goed gevulde buikjes vanwege de smakelijke koffietafel waaraan rond het middaguur kon worden aangeschoven. Met dank aan de Lions afdeling Steenbergen.

Twee maal per jaar organiseren Mattie Strootman, Corina Koesveld en Henk Sulkers een spellenactiviteit voor de Dinteloordse ouderen. In het voorjaar bestaat die uit een spellenmiddag, in het najaar beslaan de activiteiten de gehele dag. Dit jaar voor de 18e maal. “En vandaag hebben we iets heel bijzonders te melden”, zo vertelt Mattie Strootman afgelopen vrijdagochtend in het Dorpshuis. “Er kwamen twee vertegenwoordigers van de Lions met de mededeling dat de koffietafel geheel voor rekening van de Lions zou komen. En ook nog dat alle deelnemers twee gratis consumpties zouden ontvangen. Ik kreeg er waarlijk hartkloppingen van en dacht eerst dat we voor de gek werden gehouden. Maar het was echt zo. Als reacties op de wens die we destijds in de wensboom hadden gehangen die in de bieb stond opgesteld”.

“Dit is een super cadeau waar we heel blij mee zijn, want het geeft ons wat extra lucht bij de organisatie van deze speldag. Het is elke keer een hele toer om dit financieel rond te krijgen”, vult medeorganisator Corina Koesveld aan.

Fanatisme en vermaak

Ondertussen is het in het Dorpshuis een gezellige drukte. De deelnemers aan de spellen dag zijn fanatiek en vermaken zich opperbest. Sjoelen, knikkeren, het biljartspel, ringgooien, memo, het flikspel en het blikgooien, aan een hele rits spellen kon worden deelgenomen en dat zijn nog niet eens alle spellen genoemd. Terwijl Henk Sulkers een oogje in het zeil houdt en assistentie verleent waar nodig, tellen beide dames de punten. Want de Ouderen willen na afloop horen wie van hen gewonnen heeft.

Paaldansen

“We gaan zeker voor een 19e keer. Misschien kunnen we dan weer iets extra’s doen om het voor de deelnemers nog aantrekkelijker te maken. ‘Paaldansen wellicht’, stellen we bescheiden voor, wijzend op de diverse palen die het plafond ondersteunen.
Beide dames proesten het uit. “Dat hebben we in het verleden al eens een keer gedaan, gewoon voor de gein. We kwamen tot bovenin. Maar we zijn nu een paar jaartjes verder en weten niet of dat nog zo goed gaat lukken. Misschien (voor)paal zitten”, zo oppert het tweetal schaterend, terwijl de tranen uit hun ogen lopen. En vervolgens: “Ach gek, dat ga je toch zeker niet opschrijven?”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant