Afbeelding
dinsdag 17 oktober 2017, 16:33

Grote belangstelling voor open dag Cosun Innovation Center

DINTELOORD – De open dag van het Cosun Innovation Center is afgelopen zaterdag druk bezocht. Meer dan 1300 belangstellenden kwamen een kijkje nemen in het ultramoderne onderzoekscentrum, waar een honderdtal professionals onderzoek doet naar nieuwe producten en toepassingen. De bezoekers kregen een rondleiding van langs alle afdelingen en laboratoria.

’s Ochtends werden de leden van de burenraad al rondgeleid door Arno Pouls, de manager Research en Development. De burenraad bestaat uit vertegenwoordigers van dorpsraden uit Dinteloord en Stampersgat, agrariërs ten zuiden en ten westen van AFC Nieuw Prinsenland, bewoners aan de noordkant (Fijnaart / Heijningen), Suikerunie, TOM, Waterschap en gemeenten Steenbergen, Halderberge en Moerdijk. Onder hen ook Hakim Tampoebolon, de voorzitter van Dorpsraad Dinteloord. Hij maakte tijdens de Open Dag voor Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl een aantal foto’s.

Demonstraties
Voor de overige bezoekers was er een route door het pand uitgezet. Medewerkers van Cosun Research & Development, Cosun New Business & Innovation, Cosun Biobased Products en stichting IRS gaven uitleg bij wat er zoal te zien was en gaven demonstraties.

Extra aandacht voor jongeren
Jonge onderzoekers in de dop kregen bijzondere aandacht: hen werd een unieke kans geboden om een kijkje te nemen in de keukens van research & development en konden zelf proefjes doen.

Foto’s: Hakim Tampoebolon ©2017

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant