dinsdag 31 oktober 2017, 13:00

Dinteloordse Lydia Testers liep Muskathlon in Indonesië

DINTELOORD – Ze had het haar sponsors beloofd. Als ze terugkwam van de Muskatlon zou ze publiciteit zoeken en proberen om de namen van deze sponsors voor het voetlicht te krijgen. Die sponsors waren voor Lydia Testers belangrijk, want om aan de Muskathlon deel te nemen en op die manier het werk van de stichting Compassion te steunen moest ze tienduizend euro bijeenbrengen. Het werden er 12.500.

Lydia Testers ging begin oktober 12 dagen naar Indonesië. Hier bezocht ze projecten van Compassion, nam deel aan de Muskathlon en ontmoette ze het kind dat door haar en haar familie gesponsord wordt.

Persoonlijke ontmoeting

“De stichting Compassion ondersteunt kinderen in Indonesië met aanvullende voeding, medische zorg en onderwijs om er voor te zorgen dat ze een betere toekomst krijgen. In Indonesië heeft deze stichting tal van projecten lopen en boekt men goede resultaten”, zo legt Lydia Testers uit. Ze raakte betrokken bij de activiteiten van Compassion vanwege het meisje dat zij met haar familie zelf al sponsort. “Dit meisje heet Helen. Ze is zeven jaar oud en een schatje. We schrijven steeds brieven naar haar en steunen haar financieel. Ik had de gelegenheid om Helen tijdens mijn bezoek aan Indonesië persoonlijk te ontmoeten. Dat was heel fijn”.

Projecten en sponsorkinderen

Lydia Testers vertelt dat er in Indonesië 112 deelnemers waren bij deze speciale Muskathlon. “75 van de deelnemers kwamen uit Nederland, de rest uit in totaal 37 andere landen. De eerste drie dagen van mijn bezoek brachten we op Bali door. Hier bezochten we een aantal van de 12 projecten die Compassion hier heeft lopen. We kwamen onder meer in een sloppenwijk in de plaats Kuta. Vervolgens vertrokken we naar Sumba. Ook hier werden projecten bezocht en ontmoette ik ons sponsorkind Helen. Ik heb drie dagen met haar doorgebracht. We gingen met een groep sponsorkinderen naar het strand. Dat was voor een aantal van hen een enorme ervaring. Ze hadden nog nooit de zee gezien”.

Pittige tocht met buikloop

“Op de op één na laatste dag werd de Muskathlon gehouden. Die bestond uit meerdere onderdelen: een wandeltocht van 63 kilometer, een halve en een hele marathon en een 120 kilometer lange tocht voor mountainbikers. Ik heb de wandeltocht gedaan. Die was op zich al behoorlijk pittig. We vertrokken – vanwege de hoge temperatuur om elf uur ’s avonds. De tocht ging door heuvelachtig en vaak ook rotsachtig terrein. Hierop was het niet gemakkelijk wandelen, het werd ’s nachts behoorlijk glad. We werden tijdens de wandeling goed begeleid door de politie. Ook kwamen we nogal wat slangen tegen. Die werden steeds keurig uit onze buurt gehouden. De temperatuur was ’s nacht 25 graden, overdag steeg deze naar ruim 35. De meesten van ons hadden last gekregen van behoorlijke buikloop en dat was dus ook bij mij het geval. Dit liep niet echt prettig, maar ik heb doorgebeten en merkte dat het de tweede helft van de tocht al wat beter ging”.

Met dank aan

“Deze reis was een onvergetelijke ervaring. Het allerbelangrijkste was natuurlijk dat ik door de ondersteuning van mijn sponsors 12.500 euro kon brengen ten behoeve van de projecten van stichting Compassion. Die werden gevoegd bij de andere sponsorgiften. In totaal ging hierdoor 850.000 euro naar dit goede doel”, zo besluit Lydia Testers.

We noemen op haar verzoek hier expliciet haar hoofdsponsors. Dat zijn Verbeek Boomkwekerijen – Vlamings gewasbescherming – Van Oers United – Dick Klok Mechanisatie en Fouragehandel Laurijsse.

Uit de Steenbergse Courant