donderdag 16 november 2017, 07:00

Molhoop verlaat PvdA vanwege ‘gebrek aan vertrouwen’

STEENBERGEN – Raadslid Lesley Molhoop neemt “met pijn in het hart” afscheid van de Partij van de Arbeid afdeling Steenbergen. Volgens de Steenbergenaar is gebrek aan vertrouwen door het afdelingsbestuur in zijn persoon de oorzaak van de breuk. “Ik had graag nog een termijn gedaan maar als men geen vertrouwen in mij heeft, dan voel ik mij daar niet meer thuis.” Molhoop zit de periode tot de verkiezingen overigens wel uit.

De twijfel sloeg toe bij de PvdA-er na publicatie van een artikel in de Steenbergse Courant van 13 oktober jongstleden. Hierin prijst afdelingsvoorzitter Leon Aanraad nieuwkomer Nadir Baali aan als goede kanshebber voor het lijsttrekkerschap.  “Mochten de leden kiezen voor Nadir Baali dan zou ik daar blij mee zijn”, vertelt Aanraad in het bewuste artikel. Het voelde voor Molhoop als een klap in het gezicht: “De afdelingsvoorzitter ging met dit PR-praatje zijn boekje ver te buiten.”

Op straat

Toen vervolgens ook de kandidatenlijst waar de PvdA afdeling Steenbergen de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 mee in gaat “op straat” bleek te liggen, was voor de Steenbergenaar de maat vol. “Naar mijn mening is dat niet zomaar gebeurd. Deze gang van zaken maakt dat ik mij niet serieus genomen voel als kandidaat volksvertegenwoordiger.”

De komende maanden blijft Molhoop zijn raadswerk echter als vanouds doen. “Ik ben een sociaaldemocraat met heel mijn hart en zal de gelofte die ik aan de kiezer gedaan heb, gestand doen. ik zal hen de komende maanden blijven vertegenwoordigen op een manier die men van mij gewend. Mijn manier, recht uit het hart.”

Uit de Steenbergse Courant