maandag 20 november 2017, 16:00

Voorlopig geen vuurwerkvrije wijken in Steenbergen

STEENBERGEN – De jaarwisseling laat nog de nodige weken op zich wachten, maar toch knalt het alweer geregeld in de bebouwde kommen van de gemeente Steenbergen. Het bracht D66-raadslid Ad Theuns tijdens de oordeelvormende vergadering van afgelopen woensdag tot de vraag of het mogelijk is om in de gemeente Steenbergen vuurwerkvrije wijken in te stellen.

Volgens het raadslid wordt er al weer volop geknald in Steenbergen wat met name voor veel ouderen, kinderen en dieren beangstigend is. Het raadslid vroeg om die reden aan het college of er een onderzoek kon komen naar de mogelijkheden tot instelling van vuurwerkvrije zones en zelfs wijken.

De vraag van het raadslid bleek deels al beantwoord te zijn door de huidige Algemene Plaatselijke Verordening die stelt dat er in een gebied van honderd meter rond instellingen als verzorgingshuizen scholen, dagopvang, kerken en rouwcentra nu al geen vuurwerk afgestoken mag worden. Discussies om deze maatregel verder uit te breiden hebben in het verleden tot niets geleid vanwege de moeilijke handhaving daarvan. “Het aanwijzen van een complete kern als vuurwerkvrije zone is door de rechter teruggefloten,” aldus verantwoordelijk burgemeester Ruud van den Belt. Wel zegde hij toe dat er in de maand december uitgebreid gecommuniceerd wordt over de regels rond het afsteken van vuurwerk. Ook Raadslid Theuns was tevreden met de beantwoording maar sprak wel de verwachting uit dat er stevig opgetreden wordt tegen overtreding van de APV.

Uit de Steenbergse Courant