Afbeelding
zondag 26 november 2017, 09:30

Sinterklaas moet worden nagebracht in Dinteloord

DINTELOORD – Alsof het allemaal al niet spannend genoeg is, werden de zenuwen van de jongste inwoners van Dinteloord gisteren danig op te proef gesteld. Bij het ontwaken op de ochtend van de Sinterklaasintocht, pakten donkere wolken zich namelijk dreigend samen boven het Brabantse kerkdorp.

Natuurlijk lieten de kinderen zich hierdoor niet weerhouden om de Goedheiligman een warm welkom te heten. Aan de Dinteloordse haven verzamelden zij zich om de kindervriend samen met Burgemeester Ruud van den Belt en onder muzikale begeleiding van ‘Harmonie Volharding Dinteloord’ al zingend en zwaaiend naar binnen te loodsen.

Rode mijter nergens te bekennen

Toen de rondvaartboot ‘Waterpoort’ in de verte verscheen klaarde de wolkenlucht weliswaar op, maar was de opvallende rode mijter van de Sint nergens te bekennen. Ook toen de boot dichterbij kwam ontbrak van hem, tussen alle pieten, ieder spoor.

Stress bij nieuwe hoofdpiet

De verantwoordelijke taak van de nieuwe hoofdpiet bezorgde hem zoveel stress, dat hij bij vertrek vanuit het Pietenhuis vergeten was de Sint mee aan boord te nemen. Gelukkig zorgde een lokale speedbooteigenaar voor een snelle oplossing. Al spoedig na aankomst van het grote schip met de pieten, werd Sinterklaas met het racemonster nagebracht en kende de rest van de middag alleen nog maar gezelligheid.

Door Mascha Diaz

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant