Afbeelding
zondag 26 november 2017, 11:00

Sasso Montanari bracht ode aan componist Georg Telemann

STEENBERGEN – Liefhebbers van klassieke zang kwamen zaterdagavond 18 november aan hun trekken tijdens het concert van kamerkoor Sasso Montanari in de Nederlands Hervormde Kerk. Het koor zong barokke muziek en deed dat met een speciale reden. Het was een ode aan de 250 jaar geleden componist Georg Philip Telemann. Voor menigeen een onbekende, echter in zijn tijd de beroemdste componist, die maar liefst drieduizend stukken op zijn naam heeft staan.

Het twintig leden tellende koor timmert sinds augustus 2001 aan haar muzikale weg. Sinds 2013 onder de artistieke leiding van dirigent Janno den Engelsman. De stadsbeiaardier van Bergen op Zoom en Zierikzee heeft inmiddels zijn sporen verdiend op muzikaal gebied en werkt er met de koorleden hard aan om klassieke muziek op een kwalitatief hoog niveau te brengen.

Zo bleek ook afgelopen zaterdag weer. De vele repetities, waarbij serieus aandacht wordt geschonken aan stemvorming, koorklank, ademhalingstechnieken en lichaamshouding hebben hun vruchten afgeworpen. Dat bleek zeker ook uit de diverse a capella gezongen stukken.

Er was deze avond ook muzikale begeleiding. Daar zorgde Eric Quist voor op het kistorgel. En er was nog meer muzikale assistentie van de strijkersacademie uit Halsteren. Voor de bezoekers, in het bijzonder de liefhebbers van barokmuziek gecomponeerd door Telemann, Vivaldi, Graupner en Pachelbel, werd het een genoeglijke avond.

Volgende uitvoeringen

Dinsdagavond 19 december verzorgt Sasso Montanari een gastoptreden tijdens het kerstconcert met het Toonkunstkoor in Bergen op Zoom, een goede maand later zijn ze present op het jubileumconcert van harmonie Amicitia.

Nieuwe zangers of zangeressen zijn bij Sasso Montanari overigens altijd van harte welkom. Wekelijks wordt op maandagavonden in het gebouw Het Podium gerepeteerd. Op de website: www.kamerkoor-sassomontanari.nl is meer informatie te vinden.

Uit de Steenbergse Courant