Afbeelding
zaterdag 2 december 2017, 16:00

Vrijwilligers Gummaruskerk gefêteerd

STEENBERGEN – Zowel zaterdag 25 november als zondag deed de Gummaruskerk mee aan Open Kerkendag Brabant. Ondanks het slechte weer werd de kerk goed bezocht. Buiten de eigen parochianen kwamen 106 belangstellenden een kijkje nemen. In de kerk vertelde Jan Gelten met passie over de geschiedenis van de kerk. 

Na de sluiting – zondagmiddag om 16:00 uur – werden de 118 vrijwilligers die vaak hand en spandiensten verrichten in de St. Annaparochie een keertje in de watten gelegd. Zij genoten van een smakelijke mosselmaaltijd. Zeven van de vrijwilligers ontvingen uit handen van voorzitter Bram Hommel van de parochiekerncommissie het beeldje ‘Dank voor uw inzet’ van Corry Ammerlaan. Dit ging naar Corrie en Thomas van de Riet, Corrie Stoetzer, Rien Buuron, Rietje Perdaems, Coby Oostrum en Henk Meeuwissen, die ’s ochtends al een gouden speld ontving vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van het Herenkoor. Hij is al 37 jaar voorzitter en afgevaardigde in het PKC bestuur, helpt mee als vrijwilliger op de begraafplaats en was actief bij de restauratie van de toen 100-jarige Gummaruskerk.

Foto (door Ad van de Par ©2017): Henk Meeuwissen ontving uit handen van pastoor Hans van Geel een gouden speld met oorkonde vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van het Herenkoor.

Foto: 118 vrijwilligers van de St. Annaparochie werden als bedankje voor hun inzet uitgenodigd deel te nemen aan een mosselmaaltijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant