Afbeelding
dinsdag 12 december 2017, 13:00

Witte kerstmarkt bij Zorghoeve Kakelbont

DINTELOORD – Diegenen die zich al ruime tijd op de Kerstmarkt bij Zorghoeve Kakelbont hadden verheugd, moesten er heel wat voor over hebben om op plaats van bestemming te geraken. Zij kregen afgelopen zondag het perfecte witte kerstdecor, maar er stond hen daardoor ook een barre winterse tocht over de Boompjesdijk te wachten.

De warme deken waarmee de bezoekers bij binnenkomst werden toegedekt, maakte direct alles goed. Na een warm en hartelijk welkom door de medewerkers en een heerlijke kop koffie of thee in de knusse en in kerstsfeer gebrachte Brasserie, was er voor ieder wat wils. Een spannend doolhof voor kinderen, allerlei kraampjes met lekkernijen en leuke hebbedingen, diverse workshops, een wijnproeverij en natuurlijk de taartenbakwedstrijd “Heel Kakelbont Bakt”. De door Ritmisch Koor Dinteloord en het Gezelligheidskoor uit Hoeven gezongen kerstliedjes en de muzikale klanken van Accordeonvereniging Steenbergen maakten de kerstsfeer compleet.  

Denken in oplossingen!

“Onze visie wordt vandaag behoorlijk op de proef gesteld”, grapt teamlid Ingrid Havermans. “Het is zoals het is en het is de kunst om ook onder deze omstandigheden in oplossingen te blijven denken.”  In 2007 startte Joost en Marianne Rommens-van der Riet een Zorghoeve waarin zij in de rustige boerderijomgeving diverse vormen van dagbesteding voor kinderen en volwassenen, een dagopvang voor ouderen en een leervoorziening voor mensen met een sociaal emotionele hulpvraag aanbieden. Verder kan er door bezoekers en passanten in de Brasserie vrijwel dagelijks genoten worden van boerderij- en streekproducten en leent de locatie zich door de speciale (vergader)ruimtes prima voor het houden van bijeenkomsten of vergaderingen.

Een prachtplek voor iedereen met of zonder hulpvraag

“De mensen weten ons steeds beter te vinden, maar hier is zeker nog winst te behalen”, vervolgt Havermans haar betoog. “De behaalde resultaten zijn verbluffend en dat gun je iedereen die in psychische nood verkeert. Maar liefst 80% van de uitvaljongeren behaalt hier wel hun middelbareschooldiploma.  Niet door het geven van therapieën, maar door onze wijze van ontwikkelingsgericht begeleiden volgens het gedachtegoed van Feuerstein. Daarnaast is ook iedereen zonder hulpvraag van harte welkom voor een bezoekje aan onze gezellige brasserie, het volgen van workshops of het houden van bijeenkomsten of vergaderingen. Voor een betere bekendheid bij een breder publiek hebben wij Martijn Zeggelaar, sommelier en horecaspecialist met een warm hart voor gastronomie en gastvrijheid, gevraagd om samen met ons een koers uit te gaan zetten.”

Winnaar Heel Kakelbont Bakt

Over de winnaar van de taartenbakwedstrijd, hoefde niet lang gesteggeld te worden. Er was namelijk slechts één deelnemer: de heer Adrie Beens uit Roosendaal!

Door Mascha Diaz

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant