donderdag 14 december 2017, 09:22

Herdertjestocht in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Werkgroep ‘Gezinsvieringen Lepelstraat’ heeft in samenwerking met basisschool De Wegwijzer besloten om een vervolg te geven aan de succesvol verlopen Herdertjestocht van twee jaar geleden, in 2015.

De tocht van dit jaar zal plaatsvinden op de ‘kortste dag’: donderdagavond 21 december 2017. Deelnemers aan de Herdertjestocht verzamelen die dag om 17.45 uur op het kerkplein.  Om 18.00 uur vertrekken de herders, engelen, koningen, schaapjes en de sterren om op zoek te gaan naar “een Goede Herder, een Grootse Engel, een Koninklijke baby, het Lam van God of naar Het Licht van de wereld?”, aldus de organisatoren. “Iedereen is van harte welkom om bij een groep aan te sluiten en gezamenlijk Lepelstraat in Kerstsfeer te brengen”, zo laten zij weten.

De tocht wordt muzikaal opgeluisterd door De Straotzangers, Nog Eentje Toe, Zou ’t Lukke, gemengd koor Samen Sterk, dameskoor en Harmonie Sint Antonius.

De organisatoren hopen dat meerdere huizen en tuinen langs de route door de bewoners extra versierd en verlicht worden. De route loopt langs: het Patronaat, via het speeltuintje Schoutenpad, via paadje naar Geuzenhof, rechts via paadje naar Kerkstraat, richting ’t Martje, Kerkstraat, richting Kladseweg, Zoekweg, Pater Damiaanstraat, Antoniusplein, Pastoor Dekkersstraat, rechtsaf Wethouder Bogersstraat.

Na afloop van de tocht is er een gezellig samenzijn in de parochietuin onder het genot van iets lekkers. 

Uit de Steenbergse Courant