zondag 21 januari 2018, 08:00

Buuron & Kuipers: makelaars met ambitie

STEENBERGEN – Per 1 januari dit jaar is het team van de voormalige Buuron Makelaardij uitgebreid. Vanaf dat moment is er sprake van vier teamleden. Naast de makelaars Jack Buuron en Robbie Kuipers zetten assistent-makelaar Marieke Kuipers en Jolanda Wolter van de binnendienst zich in om huizenverkopers en –kopers succesvol van dienst te zijn. De nieuwe naam van het bedrijf is: Buuron & Kuipers Makelaars Taxateurs.

De makelaardij is op 1 maart 2007 opgericht door Jack Buuron. Hij begon vanuit een klein kantoor in de Seringenlaan, was succesvol en verhuisde al binnen een jaar naar een groter kantoor aan de Grote Kerkstraat.

Sinds oktober 2016 is de makelaardij gevestigd in een monumentaal pand aan de Markt 15 in Steenbergen. “Onze opzet was om kantoor en privé te combineren, met op de benedenverdieping kantoor- en ontvangstruimte en op de bovenverdieping het wonen. Nu met de uitbreiding van ons kantoor is het noodzakelijk om het gehele pand als makelaarskantoor in te richten”, vertelt Jack Buuron.

Groeiambitie

Het team van Buuron & Kuipers heeft een duidelijke groeiambitie.  Vooralsnog is de gemeente Steenbergen hoofdzakelijk het werkgebied. Daarbij verzorgen Jack, Marieke en Jolanda de ‘thuismarkt’, terwijl Robbie zich voornamelijk richt op het bedrijfsmatig vastgoed in de gehele regio en in het Rotterdamse. Ook advisering op het gebied van beleggingen in onroerend goed ligt meer bij hem. “We hebben een duidelijke groeiambitie. Vooral in de regio Bergen op Zoom en het achterland daar liggen mogelijkheden”, aldus het viertal.

Weer vertrouwen in de woningmarkt

Nu de huizencrisis achter de rug is ziet Buuron & Kuipers duidelijk hoe de markt weer positief is veranderd. “De verkoop van woningen is weer op het oude niveau. De landelijke tendens heeft zich ook in het Steenbergse doorgezet. Na het herstel – dat begon in 2014 – was het afgelopen jaar uitstekend. Er is duidelijk een omslag. Huizenbezitters die graag elders willen wonen gaan nu eerst op zoek naar een woning naar hun wens, om vervolgens pas de eigen woning te koop te zetten. Dit gebeurt uit vrees dat deze namelijk verkocht is voor er een alternatief is gevonden. Je ziet ook dat er meer vertrouwen is gekomen. Dat is niet onterecht, want de praktijk bewijst dit”.

Pluspunten

Het viertal is duidelijk over de pluspunten die Buuron & Kuipers heeft. “Onze sterke punten zijn naast onze professionaliteit en de kennis van dit gebied, de hoge service die we bieden. Verder hebben we korte lijnen en kunnen vaak razendsnel handelen. Bij een leegstaand pand kunnen belangstellenden vaak al dezelfde dag een bezichtiging hebben. In geval van bewoning al binnen één of twee dagen. We zorgen ook dat we allemaal goed op de hoogte zijn van een woning die verkocht of aangekocht moet worden. Dat komt zeker ten goede aan de kwaliteit die we leveren”.

Voldoening

Onze rol is niet altijd gemakkelijk. Vooral bij gedwongen verkoop ingeval van een scheiding is er veelal spanning door tegenstrijdige belangen. Dan moeten we echt  manoeuvreren en vervullen wij regelmatig de rol van mediator. Het geeft echt voldoening wanneer we dan alles toch goed kunnen regelen”.

Mooi woongebied

“Steenbergen met zijn kernen is een mooi gebied om te wonen. Vaak zijn belangstellenden van buiten de regio die hier kennismaken verrast door de toch complete voorzieningen die er zijn. Dat horen we echt regelmatig. Het is wel jammer dat jongeren voor diverse scholen naar bijvoorbeeld Bergen op Zoom moeten, maar dit blijkt zeker niet onoverkomelijk. Wel zou het geweldig zijn als hier meer huurwoningen zouden komen. Dat komt ten goede aan de doorstroming, want senioren bijvoorbeeld zijn veelal op zoek naar een appartement of kleinere woning en willen hun huidige woning graag verkopen”.

Uit de Steenbergse Courant