zondag 28 januari 2018, 06:00

De Leut kent ‘gin grèènze’ in Strienestad

STEENBERGEN - Dat de leut bij ons Bietboeren en Meerminnen gin grèènze kent, was wel te zien tijdens het Snorre- & Snorrekusbal gehouden op 20 en 21 januari in Zaal De Joosse aan de Kaaistraat. Op het Snorrebal werd op muzikale wijze het startschot gegeven voor een leutige carnaval, terwijl op het Snorrekusbal het jeugdgevolg op een grensoverschrijdende wijze werd gecompleteerd. Met Jaden Wouters als jeugdprins, Iris Beens als Deftig Floddertje en Luka Krijnen als Jantje Oorlog is Strienestad weer helemaal klaar voor een leutig feestje.

Volgens een alom bekende traditie krijgen alle Bietboeren en Meerminnen de komende weken een feestelijk programma voorgeschoteld met voor ‘elck wat wils’.

Carnavalsmiddag voor ouderen en mindervaliden

Voor iedereen van 55 jaar of ouder organiseert de SKS samen met Herwonnen Levenskracht, De Zonnebloem en KBO Steenbergen op zaterdag 27 januari vanaf 13.00 uur een gezellige carnavalsmiddag in zaal/café de Joosse. De middag wordt opgeluisterd door een professioneel tonprater. De entree is geheel gratis en twee consumpties zijn inbegrepen. De SKS verzorgt voor deze middag in samenwerking met de Plusbus een mogelijkheid om gratis thuis opgehaald te worden en na afloop weer te worden gebracht. Wie hier gebruik van wil maken dient minimaal 1 dag van te voren te bellen naar: (0167) 541 137.

BAB black light party

Voor de wat oudere jeugd (12  tot 17 jarigen) is er op vrijdag 2 februari het scholierenbal in feestcafé de Babbelaar. Dit (fris) feest wat begint om 20.30 uur uur en is de uitgelezen kans om lekker los te gaan. DJ Owen draait de muziek.

Gròòt Strienestads Kinderbal

Op zaterdag 03 februari belooft het een dolle boel te worden in zaal/café de Joosse waar vanaf 14.00 uur het Gròòt Strienestads Kinderbal van start gaat. Het belooft een super middag te worden. Er is een prijs voor de leukst verkleedde bezoeker.

Kinderoptocht en Spel op de Markt

Als klap op de vuurpijl is er voor alle Bietboerkes en Meerminnekes de kinderoptocht en het spel op de Mart. Op zaterdag 10 februari vertrekt om 13.41 uur de kinderoptocht vanuit het Doktersdreefje. Opgeven hiervoor kan via de site van Stichting Karnaval Steenbergen: www.sks-steenbergen.nl

Op maandag 12 februari kan volop worden genoten van de doldwaze avonturen die Prins Strinius V samen met nar Boowke, driemanschap en het jeugdgevolg zullen beleven tijdens het spel op de Mart. Dit start om 11 voor 3, het belooft als vanouds weer druk te worden, dus belangstellenden doen er goed aan om op tijd te zijn.

Kers op de taart

Als kers op de taart kan worden genoten van de carnavalsactiviteit bij uitstek: de grote optocht. Als eerste start de optocht van het Strienedurpke op zondag 04 februari. Inschrijven hiervoor kan op maandag 29 januari vanaf 19.00 uur in de Stelle. Op de zondag tijdens de carnaval is het dan de beurt aan de Raldal, waar de optocht om 13.49 uur van start gaat. Inschrijven kan via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg of door te bellen naar Diana Bosman: 06-54257841.

Het slotakkoord is dan voor de optocht in Strienestad op dinsdag 13 februari. Deelnemers in de categorieën enkelingen, paren, kleine groepen, grote groepen, kleine wagens en grote wagens kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier wat te vinden is op de website van de SKS.

Onverhoopt ziek?

Mochten carnavalsliefhebbers nu een griepje onder de leden hebben of door een ander lichamelijk ongemak dit jaar geen deelgenoot kunnen zijn van het carnavalsfeest dan bestaat de mogelijkheid dat Prins Strienius V met nar en driemanschap thuis of in het Bravis ziekenhuis op bezoek komt. Wie een Bietboer of Meermin kent die wel een opbeurend bezoekje kan gebruiken wordt verzocht dit door te geven via het secretariaat van de SKS: secretatiaat@sks-steenbergen.nl of 06-46195991.

Uit de Steenbergse Courant