Afbeelding
dinsdag 6 februari 2018, 14:30

Nieuwe pastor Hans de Kort geïnstalleerd

STEENBERGEN – HALSTEREN – Zondagochtend werd met enig ceremonieel de nieuwe pastor Hans de Kort geïnstalleerd in de St Annaparochie (kernen van de Gemeente Steenbergen) en St Christoffelparochie (Halsteren en Lepelstraat). Dat gebeurde tijdens een kerkdienst in de Halsterse Quirinuskerk waarin ook bisschop Jan Liessen voorging.

De 59-jarige Hans de Kort volgt zijn voorganger Hans van Geel op. De Kort was sinds 2006 pastor van parochie De Bron in Hoogerheide en sinds 2009 ook pastor van parochie O.L. Vrouw in het Woud in Wouw.

Aan het eind van de kerkdienst werd Hans de Kort toegesproken door vice-voorzitter Piet van Schilt van de St. Annaparochie. In zijn woord stond het samen optrekken en samenwerking centraal. “Want door samen te werken kunnen we meer bieden dan door alleen op pad te gaan”, aldus Piet van Schilt.

Nieuwkomer

Namens het bestuur van de St Christoffelparochie voerde Stan Kind het woord. Hij ziet de komst van De Kort als een mogelijkheid om zaken te vernieuwen, want daar kan een nieuwkomer wellicht voor zorgen. “Iedereen dacht dat het niet zou lukken, totdat er iemand kwam die dat niet wist”.

“We willen graag een fijne positieve relatie opbouwen. Maak kennis met de talloze vrijwilligers in onze parochies, zij zijn immers de hoekstenen van de kerkelijke samenleving”, zo gaf Stan Kind de nieuwkomer mee.

Dienstbaar

Hans de Kort zelf memoreerde zijn priesterwijding die in 1990 in de kerk in Heerle plaatsvond. Hij stelde zich als priester dienstbaar te willen opstellen met gehoorzaamheid aan de bisschop als belangrijk gegeven. Vanwege die gehoorzaamheid geeft De Kort gevolg aan de opdracht om van parochies te wisselen. Hij is vast van plan er wat van te maken en heeft alle vertrouwen in het parochieteam. “U kunt van mij verwachten dat ik ga naar wie in de parochie mijn steun nodig heeft. Ik zal echter ook wegen zoeken om mensen te bereiken die niet meer geloven. En ik wil graag samenwerken met de overige parochies en de lokale overheden”, beloofde de nieuwe pastor.

Hans de Kort neemt zijn intrek in de Steenbergse pastorie in het Doktersdreefje. Daar krijgt hij ondersteuning van Greet van Mortele.

Tekst en Foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant