zaterdag 10 maart 2018, 10:00

JL Mode: bekende gezichten in een heel nieuw jasje

STEENBERGEN - Een nieuw en toch vertrouwd gezicht in de Grote Kerkstraat in Steenbergen. Op nummer 1 is daar sinds afgelopen zaterdag JL Mode gevestigd. Eigenaresse is de 27-jarige Jamie Laats die daarbij alle hulp krijgt van haar moeder Linda Ruitenbeek. Laatstgenoemde runde tot voor kort een winkel in hetzelfde pandje.

Inmiddels heeft Old & Romantic (want zo heette die winkel) plaats gemaakt voor het hele nieuwe concept waarbinnen JL Mode opereert. Naast stoere, hedendaagse accessoires (VT Wonen-stijl) biedt JL Mode ook moderne en kwalitatieve tweedehands dameskleding, schoenen en sieraden. Geleverd door de klant die van elk verkocht kledingstuk 50% van de verkoopwaarde krijgen.

Echt modemens

“We hebben er goed over nagedacht en denken dat dit concept, waarvan er in de regio al meerdere goedlopende winkels zijn, ook in Steenbergen prima kan werken,” aldus de 27-jarige Jamie die ook nog parttime in de zorg werkt. “Ik heb heel leuk werk maar fulltime in de zorg vind ik te veel. Ik hielp mijn moeder al veel in de winkel en omdat ik zelf een echt modemens ben, zie ik dit als een grote uitdaging. Nu helpt mijn moeder mij in de winkel.”

Inhouden

Het inleveren van kleding is uiteraard aan regels gebonden. Zo moet de kleding modern,  heel, schoon en gestreken ingeleverd worden en bepalen Jamie en Linda de prijs. Direct na de opening kwamen er al de nodige kledingstukken binnen. “Ik  moet me echt inhouden om het niet gelijk voor mezelf uit de rekken te halen,” lacht Jamie.

Dromenvangers

Moeder en dochter barsten van de creativiteit die zij botvieren in eigen producten binnen de accessoires- en sieradenlijnen. Ook zus Patty levert een bijdrage met de productie van handgemaakte dromenvangers. Voor de liefhebber van Marseille zepen is er goed nieuws, want deze collectie ging geruisloos over van moeder op dochter.

JL Mode is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en iedere eerste en tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur. 

Foto: Linda Ruitenbeek is apetrots op haar dochter Jamie Laats die in de Grote Kerkstraat een  winkel in woonaccessoires en tweedehands mode is begonnen.

Uit de Steenbergse Courant