vrijdag 23 maart 2018, 16:00

Fanatieke maar zeker ook sportieve strijd op clubkampioenschappen BVS

STEENBERGEN - Afgelopen zondag streden de badmintonners van Badminton Vereniging Steenbergen om de titels tijdens hun jaarlijkse clubkampioenschappen in sporthal ’t Cromwiel. Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen was de strijd om de trofeeën in diverse categorieën fanatiek. Deze konden uiteindelijk na een lange dag onder het genot van een drankje worden uitgereikt.

Bij de jeugd ging de titel naar Niels Augustijn. Hij won de finale in het enkelspel van Jesse van der Smissen. De titel in het dubbelspel werd een prooi voor Niels Augustijn en Jelle Koenraadt. Zij rekenden in een spannende partij af met Jesse van der Smissen en Gaby Vrijhof. In de beginnersklasse ging de titel naar Eline Renirie, zij won van Jasmijn Schuurbiers.

Bij de volwassenen mag Edwin Schillemans zich een jaar lang clubkampioen noemen. Net als Rachel Breukhoven, zij was de sterkste bij de dames. In het dubbelspel ging bij de heren de titel naar Edwin Schillemans en Christ de Rooij, bij de dames waren Rachel en Marina Breukhoven de sterksten.
Het gemengd dubbel tenslotte, werd gewonnen door Rachel Breukhoven en Sebastiaan den Breems. In de Z-poule (een klasse lager) ging de titel bij de heren naar Patrick Klapwijk, bij de dames naar Maddy Muis.

Al met al werd er bijzonder sportief maar ook fanatiek gestreden. Gelukkig wist iedereen de dag blessurevrij door te komen, al zal er hier en daar wel een paar dagen spierpijn genoteerd worden.
Badmintonvereniging Steenbergen roept belangstellenden op om ook eens een partijtje te komen badmintonnen. Iedereen mag drie maal gratis en vrijblijvend meespelen op dinsdagavond. Dat geldt ook voor liefhebbers die louter op een recreatieve manier sportief bezig willen zijn. Op de website van BV Steenbergen is alle informatie te vinden.

Foto: Mark Koenraadt ©2018

Uit de Steenbergse Courant