Afbeelding
zondag 22 april 2018, 10:00

Inwoners nemen initiatief voor BMX-baan voor de Kruislandse jeugd

KRUISLAND – In de jaren ’80 van de vorige eeuw had iedere zichzelf respecterende kern wel een crossbaantje in de eigen achtertuin. In de loop van de tijd raakte de fietscross als sport echter naar de achtergrond en langzaam verdwenen de parcoursen. Maar, er lijken nieuwe tijden aan te breken voor deze tak van sport. Sinds Kruislander Dennis Roks regelmatig met zoon Kai en dochter Mila gaat crossen bij de WielerExperience in Roosendaal, ontwikkelde zich in zijn achterhoofd een gedachte die langzamerhand een plannetje werd: “Waarom geen crossbaantje voor de jeugd in ons eigen dorp?”.

“Iedere vrijdag komen we met een aantal vrienden bij elkaar en toen heb ik het eens in de groep gegooid,” legt Roks het proces uit. “Er is toch meer in het leven dan alleen voetbal? Iedereen was gelijk enthousiast. We hebben eigenlijk alles zelf in huis. Mannen die het willen maken en over de benodigde materialen beschikken en heel veel kinderen die er gebruik van willen maken.” Dat laatste bleek afgelopen maandag wel toen de Steenbergse Courant op locatie in Kruisland een foto kwam maken. Een oproep aan de schoolpoort en via Facebook (Bmx baan Kruisland) leverde binnen de kortste keren tientallen jonge Kruislanders op die met step, fiets en ander rollend materiaal op de kiek gingen ten bate van de crossbaan. 

In gesprek

Als mogelijke locatie ziet Roks het terrein naast de voetbalkooi aan Den Darinck. Hij is hierover in gesprek met de dorpsraad die op haar beurt weer aan tafel zit met de gemeente. “We vinden het een leuk initiatief dat we graag ondersteunen,” aldus Imke Mulders van de Dorpsraad Kruisland. “We gaan nu kijken welke locaties er zijn. Een optie is natuurlijk bij Den Darinck, maar daar moeten de gesprekken met de gemeente en omwonenden nog over gevoerd worden. Daarnaast is er nog een initiatief van twee andere Kruislanders om een hondenuitlaatplaats te realiseren. Met deze wens, de BMX-wens en het idee voor een speelterrein zullen we met elkaar om de tafel gaan en kijken of en hoe we een en ander kunnen combineren. Binnenkort hebben we hierover een gesprek met de gemeente.”

De kinderen van Kruisland laten massaal zien dat er wat hen betreft een crossbaantje mag komen.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant

Door: Dasja Abresch

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant