Afbeelding
dinsdag 22 mei 2018, 16:00

Twaalfde internationale AH Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi weer op de agenda

STEENBERGEN - Op zaterdag 9 juni vindt het 12e Albert Heijn Achterberg Internationaal Jeugdvoetbaltoernooi plaats op het Gemeentelijk Sportpark in de Seringenlaan. Liefst 39 vereniging – in totaal 72 teams – doen mee op dit toernooi. In het ochtendprogramma komen 20 JO12/JO13-teams en 12 JO7-teams in actie, ’s middags is het de beurt aan de JO8 t/m JO11.

Uit de regio nemen onder andere NVS, vv Prinsenland, DVO’60, MOC’17, vv Zwaluwe, METO, Cluzona, RBC en rksv Halsteren deel. Uit alle windstreken komen er teams: uit Zeeland zijn vv Kloetinge, Zeelandia-Middelburg, sv Walcheren, WHS en RCS vertegenwoordigd, uit Zuid-Holland komen grote verenigingen als FC Binnenmaas, bvv Barendrecht, IJVV de Zwervers en VOC (Rotterdam), maar ook VVSB (Noordwijkerhout), BSC’68 (Zoetermeer), Excelsior’20 en vv Kethel-Spaland (beide Schiedam). Met Excelsior Rotterdam (amateurs) is er ook een voor iedereen herkenbaar tenue aanwezig, terwijl sv Houten het verste zal reizen, maar evenals vorig jaar zullen hun spelers de reis met plezier maken.

Ook uit België

Buiten de teams uit West-Brabant zien we ook diverse andere teams uit onze provincie, vv Beek Vooruit, TVC Breda en OJC Rosmalen. En ook vanuit onze Zuiderburen zal er een afvaardiging zijn: VV Ternesse uit het Belgische Wommelgem reist met de JO7 af naar Steenbergen.

Niet alleen voetbal

Voor de deelnemers zal buiten de wedstrijden nog voldoende vertier zijn: het snelheidsschieten, een springkussen én een bijzondere activiteit: ‘Dart schieten’. Daarnaast wordt behalve de kantine ook nog een andere locatie ingericht waar diverse versnaperingen te halen zijn en er is een aardbeienverkoop en een loterij met tal van prijzen, onder andere 2x 4 kaartjes voor een Eredivisie duel van NAC Breda.

Uit de Steenbergse Courant