Afbeelding
vrijdag 1 juni 2018, 13:06

Nieuw verpleeghuis heet vanaf nu Hof van Nassau

STEENBERGEN – Hans Slokkers uit Kruisland en Heleen Bernhardi – gastvrouw in het verpleeghuis – bedachten de naam die uiteindelijk voor de nieuwbouw op de plaats van het vroegere Lindenburgh wordt neergezet. Het nieuwe verpleeghuis gaat ‘Hof van Nassau’ heten.

Bestuurder Conny Helder van tanteLouise stelt dat dit “een klassieke naam is die recht doet aan Steenbergen als Nassaustad en die past bij een prachtig gebouw op een historische plek”. De naam is gekozen uit meer dan tweehonderd suggesties die binnenkwamen nadat tanteLouise een oproep deed aan de bevolking om een naam te bedenken.

‘Steenbergen is al sinds 1458 Nassaustad en trad in 1963 toe tot de Unie van Oranjesteden. (met ook Breda, Buren, Orange, Diest en Dillenburg)’, zo geeft tanteLouise aan. ‘Een van de prominentste verdedigingswerken was het Nassau Bolwerk, pal aan de haven, precies op de plek waar nu Hof van Nassau wordt gebouwd’, aldus de verklaring.

Morgen mogelijkheid om bouw te bekijken

Deze zaterdag – 2 juni – zetten bouwgroep De Nijs-Soffers en tanteLouise tussen 10:00 en 15:00 uur de poorten van het verpleeghuis in aanbouw open voor publiek. Medewerkers van tanteLouise laten belangstellenden al wat zien over hoe Hof van Nassau gaat worden. De openstelling is in het kader van de landelijke Dag van de Bouw.

Uit de Steenbergse Courant