maandag 25 juni 2018, 16:00

Cheyenne Dongen Regiokampioen Sprong

HMS Dinteloord heeft met 11 turnsters maar liefst 23 toestelfinales weten te bemachtigen in de voorwedstrijden. Samen hebben de turnsters 7 medailles verdiend.

Op zaterdag 26 mei kwamen de eerste turnsters in actie in Vlissingen. Als eerste waren Evy Verhoeven en Amber Langbroek aan de beurt. Evy Verhoeven mocht in actie komen op de onderdelen sprong en vloer. Bij sprong is ze als 2e geëindigd en op vloer als 9e. Amber Langbroek mocht haar vaardigheden laten zien op de balk en op sprong. Bij de balk eindigde ze als 21e  en op sprong als 17e.Sanne Plandsoen mocht maar liefst 4 toestelfinales turnen. Zij heeft sterk geturnd maar kwam echter net iets tekort. Bij sprong, balk en vloer eindigde ze op alle drie de toestellen op een 4e plaats. Daarnaast mocht zij ook nog op de brug aantreden en daar werd zij 10e.Marleen van Gorkom had twee toestellen te turnen, de brug en de vloer. Op brug eindigde ze op een mooie 3e plaats en op de vloer als 11e. Fenne Donkers en Lize Gunter sloten deze dag als laatste af. Fenne Donkers kwam op sprong en brug in actie en Lize Gunter op sprong en balk. Beide namen een mooie zilveren medaille naar huis, Fenne Donkers voor het onderdeel sprong en Lize Gunter voor het onderdeel balk. Verder was Fenne nog 4e op brug en Lize 17e op sprong. Grace de Jong had zich geplaatst voor 2 onderdelen, de brug en de vloer, maar kon deze dag echter niet in actie komen.

Prachtige afsluiting

Op zaterdag 2 juni was er nog een groep turnsters van H.M.S. die toestelfinales hadden. Zij moesten afreizen naar Oosterhout. Chelsea van Reenen had als onderdeel balk en eindigde als 12e. Dunya van der Reest moest de onderdelen sprong en brug turnen en verdiende op de sprong een bronzen medaille, bij de brug kwam ze niet verder dan een 7e plaats. Kyra van der Reest had 3 toestelfinales verdiend. Op vloer werd ze 4e, bij de brug 10e en bij de sprong 13e. Cheyenne Dongen mocht deze dag voor H.M.S. afsluiten. Zij kwam in actie op sprong en op vloer. Bij sprong werd ze 1e en op vloer 3e.

Door: Wendy van der Reest

Uit de Steenbergse Courant