donderdag 28 juni 2018, 17:30

Jarige WAO Groep is het biljarten nog lang niet moe

WELBERG – De WAO Groep heeft inmiddels veertig jaren op de teller staan, maar toch is de biljartgroep nog net zo levendig als bij de start. Onlangs hield de club haar jaarvergadering met als hoogtepunt het uitreiken van de prijzen van de onderlinge competitie.

Volgens voorzitter Theo Kools en secretaris Rien Ligtenberg is de kracht van de club gelegen in de formule. “We biljarten alleen in de ochtend en alleen tegen elkaar. Voor veel van onze leden is het op de eerste plaats te doen om de gezelligheid en de onderlinge verbondenheid. Daarmee zit het wel goed.”

WAO of AOW?

Hoewel de groep nog steeds de titel WAO draagt, zijn alle 24 leden inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd. “We zijn nu meer een AOW Groep,” lacht Ligtenberg. De club werd ooit opgericht in zaal Koch aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg en na de nodige omzwervingen keerden de biljarters enkele jaren geleden weer terug op het Welbergse nest. Of het jubileum groot gevierd wordt, is nog onderwerp van discussie. Kools: “We houden aan het eind van ieder kalenderjaar sowieso een feestavond dus we hebben nog even de tijd om te besluiten of we iets speciaals gaan doen.”

Winnaar

De winnaar van de veertigste onderlinge competitie is Jan Tunders met 286 caramboles in 112 beurten. Hij wordt op de voet gevolgd door Theo Kools en Nico Mathijssen. Op de volgende drie plaatsen eindigden respectievelijk Leo Ligtenberg, Kees Karremans en Henk de Ron.

Uit de Steenbergse Courant