dinsdag 3 juli 2018, 10:00

Toer de Boer onder de rook van gemeente Steenbergen

DINTELOORD / REGIO -  Vier agrarische bedrijven tussen Dinteloord en Heijningen nemen deel aan de wat ze noemen ‘Toer de Boer 2018’. Die wordt gehouden op zondag 8 juli tussen 10:00 en 16:00 uur en het is de bedoeling dat deelnemers deze per fiets afleggen. Totale afstand van de Toer is slechts 9 kilometer, dus heel goed te doen.

Wie geen zin heeft om de Toer de Boer op de tweewieler af te leggen kan dat ook per huifkar doen. Deze rijdt tussen de vier deelnemende bedrijven. 
Aan de Toer wordt deelgenomen door de Zuylenhoeve Kersen en Peren van de familie De Schutter, Kreekweg 1 te Heijningen. Hier kunnen bezoekers de groei van kersen en peren vergelijken.
Akkerbouwbedrijf Familie Maris maakt voor deze toer gebruik van de locatie van Van Nieuwenhuijzen aan de Slobbegorsedijk 24 in Heijningen. Dit onder het motto: “Hoor het verhaal van aardappelpoter tot op het bord”.
Ook de familie Van Nieuwenhuijzen zelf neemt deel en legt bezoekers uit hoe gezond een ui wel niet is. Tot slot kan een bezoek worden gebracht aan het Melkveebedrijf van de familie Ammerlaan, gevestigd aan de Kwartiersedijk  42a in Fijnaart. De bezoeker wordt uitgelegd waar de melk vandaan komt en welke  toepassingen er voor melk zijn.
Deelname aan de Toer de Boer 2018 is geheel gratis. 

Uit de Steenbergse Courant