Afbeelding
donderdag 19 juli 2018, 18:00

Rondweg Oost gaat gedeeltelijk open

STEENBERGEN/WELBERG - Morgenavond gaat de Rondweg Oost tussen Steenbergen en Welberg weer gedeeltelijk open voor het verkeer. Tot dan is aannemer KWS nog bezig om de rondweg en fietspaden af te werken zodat ze zoveel als mogelijk voor het verkeer toegankelijk zijn. In verband met bijkomende werkzaamheden aan het viaduct bij de Wipstraat, kan niet het volledige project opgeleverd worden. Er vinden vanaf 21 juli tot en met 12 augustus geen werkzaamheden plaats in verband met de vakantieperiode.

Hoewel het met de communicatie en wegomleidingen de afgelopen weken niet optimaal is gelopen, doet dit niets af aan de inzet van de KWS-medewerkers die zich letterlijk en figuurlijk in het zweet werken om de klus tijdig te klaren. Bij temperaturen die richting de dertig graden gingen, bepaald geen sinecure. Het is dan ook dik verdiend dat deze mensen door fotograaf Peet Dalmeijer in (een aangenaam) zonnetje zijn gezet.

Geen financiele tegenvaller

De werkzaamheden zijn volgens de uitvoerder volgens planning verlopen uitgezonderd het viaduct waar men op een onaangename verrassing stuitte. Bij het vrijmaken van de landhoofden werd in het beton namelijk scheurvorming vastgesteld. Door de langere tijd die nodig is om dit te herstellen,  zal de weg pas op vrijdag 31 augustus volledig opengesteld worden.

Financieel heeft de tegenvaller geen gevolgen omdat er bij de budgettering al rekening mee is gehouden.

Fietsbrug

Door  de reparatiewerkzaamheden blijft het viaduct afgesloten tot en met vrijdag 31 augustus en zal het verkeer hinder blijven ondervinden op de volgende punten:

- de weg vanaf de rotonde Franseweg richting Dinteloord tot en met het viaduct blijft afgesloten en wordt omgeleid via Franseweg-Molenweg-Wipstraat. Deze omleidingsroute is geschikt om dit verkeer op te vangen.

- Vanuit de rotonde Nassaulaan is de weg open tot het viaduct Welberg. Daar wordt het verkeer richting Halsteren omgeleid via de Wipstraat-Molenweg-Franseweg om verkeersstremming bij de af- en toerit te vermijden.

Vanuit de Wipstraat is het mogelijk om zowel de oprit richting Halsteren te nemen als de oprit richting Dinteloord. Ook de fietspaden zijn open. In de eerste weken na de vakantieperiode wordt de fietsbrug geplaatst die de aansluiting maakt vanuit Steenbergen Zuid met het nieuwe fietspad.

In de periode tot en met 31 augustus worden er naast de werkzaamheden aan het viaduct ook nog  resterende geleiderail, openbare verlichting en thermo-markering aangebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant