Afbeelding
vrijdag 10 augustus 2018, 12:00

Dreigende lucht hangt boven spannende tijdrit

STEENBERGEN – De weergoden zijn ook fan van de Kleine Tour, zo bleek donderdagavond tijdens de tijdrit op de Markt. Eerder op de dag was er nog de overweging om het onderdeel af te blazen vanwege de barre weersvoorspellingen. Maar het bleef droog en dus mochten de rennertjes hun snelste rondje door de binnenstad neerzetten. Koplopers Brent Jongenelen en Emmelie de Kok konden hun plek in het klassement behouden en zijn deze vrijdagochtend bij de cyclocross in het geel gestart.

Gespannen gezichten bij de rennertjes die klaarstaan om de tijdrit te rijden. Ook bij de 12-jarige Ine Pullens van Auto Kar B.V. Het is haar tweede tour en de tijdrit van vorig jaar staat haar nog helder voor de geest. “Het ging toen behoorlijk fout, want ik nam de bocht niet goed en toen belandde ik in de hooibalen. Even later viel ook nog mijn handvat van m’n stuur. Dit keer ga ik goed opletten dat ik de bocht van binnen naar buiten neem.”

Weerkaarten

Liefhebbers van de tijdrit zijn blij dat het onderdeel niet geschrapt werd, want zo vallen er punten te behalen. Voorzitter Wim Roovers heeft de hele middag met zijn medewerkers zo ongeveer elke weerkaart bestudeerd die er voorhanden was. “Rond 12 uur zag het er slecht uit, toen leek afblazen de enige optie. Maar in de loop van de middag bleek de situatie toch te verbeteren en nu spreken we van een ‘gecontroleerd risico’, zoals dat zo mooi heet.”

Bij het staartje van de prijsuitreiking begon het alsnog te plenzen maar daar hadden de feestende rennertjes ogenschijnlijk weinig last van. Helaas was er dit keer ook een zwarte trui op het podium; Kik Jansen (Vuurwerkland) was bij de etappe ten val gekomen. 

Het overzicht van de plaatsen 1 t/m 3 bij de tijdrit:

Jongens

1. Brent Jongenelen (Fujifilm Imaging Products & Solutions B.V.)

2. Rinz van der Staal (Glastuinbouw Steenbergen)

3. Nino de Jong (PS Nachtdistributie) 

Meisjes

1. Emmelie de Kok (Brasserie Puur)

2. Evi Jongenelen (Brasserie Puur)

3. Milou Hensen (Verkaart Bouwbedrijf B.V.)

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van de Kleine Tour die continu wordt bijgewerkt. www.kleinetour.nl

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant