Afbeelding
maandag 13 augustus 2018, 16:00

Aanleg natuurspeeltuin in hart van Zuid gestart

STEENBERGEN – Een werkgroep met zes enthousiaste moeders uit het oudercomité van basisschool Gummarus startte in maart dit jaar met de uitwerking van het idee voor een speelvoorziening op het terrein voor de Vredeskerk. Het wordt een natuurspeeltuin in ‘het hart van Zuid’. Vanochtend is gestart met de aanleg. Grondwerkbedrijf Vos uit Steenbergen voert het karwei in opdracht van hoofdaannemer JVM tuinen uit. “Samen met JVM-tuinen hebben we het plan uitgewerkt”, vertelt Chris Methorst namens de werkgroep.

Het idee om een speelterrein te realiseren kwam eind vorig jaar al op. Terwijl de wijk flink op de schop wordt genomen en een frissere uitstraling krijgt, bleef het terrein voor de Vredeskerk naar mening van de initiatiefnemers flink achter. In maart dit jaar kwamen ze voor het eerst bij elkaar. In samenspraak met JVM tuinen, ook een van de sponsoren, werd een plan uitgewerkt. Zandbergen, een kruipbuis en stapstenen met er omheen bankjes, vormen de basis van de natuurspeeltuin.

Nog speeltoestellen

“Er komen ook nog speeltoestellen van acaciahout. Maar daarvoor is op dit moment nog niet voldoende geld bijeengebracht. We hopen natuurlijk nog wel zover te komen”, licht Chris Methorst toe. Ze vertelt dat er al diverse sponsoren zijn die een van de zitbankjes voor hun rekening nemen. Uit het gemeentelijk initiatievenfonds wordt een bedrag van tienduizend euro beschikbaar gesteld. Ook uit het coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant komt een forse donatie van vijfduizend euro. In totaal is veertigduizend euro nodig. “We zijn al over de helft, dus al aardig op weg. En we hopen op de steun van nog veel meer sponsoren”.

Feestelijke opening

Er is al een datum gepland om de natuurspeeltuin feestelijk te openen. “Dat wordt echt een leuk feest”, weet Chris Methorst. “Een feest met een talentenshow voor de jeugd van de Gummarus, met spelletjes voor de bovenbouw- en voor de onderbouwleerlingen. En met kraampjes waarin de buitenschoolse opvang en peuterzaal Pippi zelf gemaakte spulletjes verkopen. Rotary Steenbergen zal er met poffertjes staan en Break4U zorgt voor de catering”. Tegen die tijd zal Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl nog nader over deze opening berichten.

Op de foto bekijken John en Maarten Vos van het loon- en grondwerkbedrijf Vos hoe ze e.e.a. gaan aanpakken.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant