maandag 20 augustus 2018, 14:00

Ook Thuiszorg West-Brabant waarschuwt voor verkopers ‘Persoons Alarmering’

STEENBERGEN – Net als de SWOS dit enkele weken geleden in Steenbergse Courant al deed, trekt ook Thuiszorg West-Brabant aan de bel en waarschuwt voor colporteurs die op vrij indringende wijze contracten voor ‘Persoons Alarmering’ aan de deur trachten te verkopen. “Trap hier niet in”, zo is het advies van Christian Danen. Hij is lid van de raad van bestuur van Thuiszorg West-Brabant (TWB). 

Volgens Christian Danen gaan verkopers in het gebied van TWB langs de deuren met verkoopverhalen die niet kloppen. “Er worden vrij forse bedragen gevraagd voor alarmapparatuur, die vaak via de zorgverzekeraar ook verkrijgbaar is, maar dan veel goedkoper vanwege de vergoedingsmogelijkheden. Daarbij komt dan ook nog dat de verkoper niet meer verkoopt dan een ‘kastje’ en daarbij aangeeft dat de alarmopvolging gebeurt door de huisarts en/of de thuiszorg. Dat is beslist niet het geval: de huisarts bemoeit zich niet met persoonsalarmering en wij als thuiszorgorganisatie werken alleen samen met erkende partijen. In Steenbergen gebeurt dat met de SWOS”.

Onder druk gezet

“Deze verkopers zijn vrij intimiderend voor de cliënten. Ze worden onder druk gezet en laten zich overhalen tot aanschaf van een persoonsalarmeringssysteem. Vervolgens blijkt dat wij als Thuiszorg van niets weten en ook geen afspraken hebben gemaakt voor opvolging ingeval er zich een noodsituatie voordoet. Op deze manier komen wij in een kwaad daglicht te staan. Want de betreffende senior blijkt slechts apparatuur te hebben gekocht”.
Het advies is dus om niet in te gaan op een aanbod, maar eerst eens bij de SWOS te informeren.

Uit de Steenbergse Courant