Afbeelding
zaterdag 8 september 2018, 12:00

Kleine Tour-vlag moet door heel Steenbergen gaan wapperen

STEENBERGEN – Als het aan de organisatie van Stichting Kleine Tour Steenbergen ligt, wapperen er aan alle gevels speciale Tour-vlaggen tijdens de jubileumeditie van de jeugdronde in 2019. Gisteren werd het eerste exemplaar van de vlag gesigneerd door de allereerste winnaar van de Kleine Tour: Jan Baartmans. Hiermee werd het officiële startsein gegeven voor de verkoop van de vlaggen. Tijdens de Jaarmarkt zijn ze te koop bij de kraam van de Kleine Tour en de opbrengst gaat naar de organisatie van de speciale feestelijke activiteiten tijdens de 50e Kleine Tour-week. 

Jan Baartmans werd bij Brasserie Puur en restaurant In de Oude Stempel als eregast onthaald. Het mag dan lang geleden zijn dat Baartmans als 14-jarige jongen de eerste Kleine Tour won, de herinneringen liggen bij hem nog vers in het geheugen. “Het was een fantastische belevenis. Ik heb de winnaarstrui en beker destijds in een doos op zolder gelegd en daar liggen ze nog. Maar ik heb nu besloten om ze beiden terug te schenken aan de organisatie van de Kleine Tour voor hun jubileumeditie. Het is een stukje geschiedenis en ik ben best trots dat ik daar deel van uitmaak.”

Tijdens de Jaarmarkt wordt er ook nog een veiling gehouden, waar het publiek kan bieden op bijzondere ‘items’, zoals een ploegclinic door oud-winnaar en huidig bestuurslid Melroy Braat. Maar ook kan er geboden worden om een keertje als alternatieve Miss Kleine Tour op te mogen treden. De Kleine Tour-vlag wappert vooralsnog aan de gevel van Brasserie Puur, waar iedereen hem kan bewonderen. “Hopelijk denken mensen dan: die mo’k ook!”, aldus de organisatie. 

Foto 1: Kleine Tour-voorzitter Wim Roovers (r) houdt de vlag vast zodat Jan Baartmans hem kan signeren.

Foto 2: Ook Miss Meike was aanwezig bij het signeren van de eerste vlag.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant